- >
- Dit barns køkkenalder
Børn i køkkenet
Her kan du se, hvornår børn kan hvad i et køkken. Brug GoCooks kokkeskole-videoer og trin-for-trin-opskrifter til at komme i gang.
Køkkenalder 3-4 år
3-4 årige kan koncentrere sig omkring et kvarters tid. Der skal helst kun foregå én opgave ad gangen, og det er en god ide, at den voksne også holder fokus på denne opgave. I 3-4 års alderen kan børnene afmåle ingredienser, fx en deciliter mel eller en teske sukker. Og så kan de smage og sanse.
Kokkeskole 3-4 år
Kokkeskole
Kokkeskole
Kokkeskole
Køkkenalder 5-6 år
Børn i denne alder er friske og fulde af gå-på-mod og vil rigtig gerne med i køkkenet. De kan nu også være med til fx at slå æg ud, hakke krydderurter, panere fisk, piske flødeskum med håndmikser eller skære frugt.
Kokkeskole 5-6 år
Køkkenalder 7-8 år
Børn i denne alder, kan koncentrere sig op til en halv time ad gangen. De bliver motiverede af at få ansvar for mindre dele af maden og måltidet. De kan nu fx øve sig i rive gulerødder på rivejern, rulle gærdej til pizza, røre fars og stege pandekager.
Kokkeskole 7-8 år
Kokkeskole
Kokkeskole
Kokkeskole
Køkkenalder 9-10 år
I denne alder kan børnene rigtig godt lide at lave mad sammen med andre. Koncentrationen kan godt dale i forhold til tidligere. De kan typisk koncentrere sig i 20-30 minutter ad gangen. Men hvis de synes, det er sjovt, kan de godt være med i længere tid ad gangen. De kan fx bruge en køkkenvægt, dele æg i hvide og blommer, blende en smoothie, piske en dej og røre en fars.
Kokkeskole 9-10 år
Køkkenalder 11-12 år
Børn i denne alder vil gerne stå selvstændigt for maden og måltidet – med lidt hjælp til det svære. Barnet er køkkenchefen, og du er medhjælperen. De kan blende varmt med stavblender, ælte gærdej, samle mørdej, tage varmt ud af ovnen og de kan selv smage til.
Kokkeskole 11-12 år
Kokkeskole fra 13 år
Børn i denne alder er meget selvstændige. Nogle børn vil have lov at stå for hele måltidet – og det kan de godt klare. Børn på 13-14 år kan håndtere alle redskaber, hvis de er vant til at lave mad. De kan eksperimentere med råvarer og opskrifter, og de kan også eksperimentere med at sammensætte menuer med forret, hovedret og dessert. De kan stege kød på panden, skære meget hårde og store grøntsager, filetere fisk og partere kylling.
Kokkeskole fra 13 år
Kokkeskole
Kokkeskole
Kokkeskole