![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Wraps med rodfrugter
Wraps med rodfrugter
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/h3hnbtq1/wraps-med-rodfrugter.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Lækre wraps fyldt med rodfrugter i kødsovs. Det er ret hurtig at lave, og wraps med rodfrugter kan også komme med på madpakken. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wraps med rodfrugter
Kødsovs:
1 løg
1½ løg
½ løg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
2 pastinakker
3 pastinakker
1 pastinakker
300 g. sød kartoffel
450 g. sød kartoffel
150 g. sød kartoffel
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
200 g. hakket oksekød
300 g. hakket oksekød
100 g. hakket oksekød
1 tsk. paprika
1½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
2 tsk. timian
3 tsk. timian
1 tsk. timian
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 spsk. ketchup
1½ spsk. ketchup
½ spsk. ketchup
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
Dressing:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 dl. purløg
1½ dl. purløg
½ dl. purløg
2 ½ dl. creme fraiche
3¾ dl. creme fraiche
1¼ dl. creme fraiche
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
2 hoveder hjertesalat
3 hoveder hjertesalat
1 hoveder hjertesalat
2 store tomater
3 store tomater
1 store tomater
Evt. 2 dl. majs
Evt. 3 dl. majs
Evt. 1 dl. majs
8 tortillapandekager
12 tortillapandekager
4 tortillapandekager
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/t35ibuiv/pastinak.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Pastinak
![](/media/p0cn0xfu/coop181018-soed_kartoffel-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sød kartoffel (batat)
![](/media/o1vo5r54/rapsolie-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rapsolie
![](/media/k1lp25xp/okse2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Oksekød
![](/media/pfiihw4l/fdb_-paprika_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paprika
![](/media/ofun3t25/oeko_timian-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Timian (tørret)
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/f2gi3dof/tomatketchup_1-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomatketchup
![](/media/pivfvzwz/hakkede_tomater-08-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hakkede tomater
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/0v2nl41w/purløg.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Purløg
![](/media/athbfjvf/creme_fraiche-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Creme fraiche
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
![](/media/ualmsoxn/coop_hjertesalat-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hjertesalat
![](/media/kjtixvwa/tomater-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomat
![](/media/20onqj0r/majs.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Majs
![](/media/lhkdh1n4/fdb-wrap.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tortilla
Køkkenredskaber til wraps med rodfrugter
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tyndskræller
1 mellemstor gryde med låg
1 grydeske
1 hvidløgspresser
2 mellemstore skåle
2 rene viskestykker
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/xfagfxjy/tyndskraeller-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tyndskræller
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Pil og hak løget fint. Se videoen.
4.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.
5.
Skyl og skræl pastinakkerne. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Skyl og skræl den søde kartoffel. Skær den i små tern. Se videoen.
7.
Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til middelhøj varme.
8.
Kom løgene i gryden, og steg dem i 1-2 minutter, eller til de er glasklare.
9.
Kom kødet ned i gryden, og steg det i 5 minutter, eller til det er gyldenbrunt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
Kom grøntsagerne ned i gryden til kødet og løgene, og lad dem stege med i 2 minutter. Rør rundt undervejs.
11.
Krydr med paprika, timian, salt og peber. Rør rundt i gryden.
12.
Kom de hakkede tomater og ketchup i gryden. Skru ned på lav varme, og lad fyldet koge i cirka 10 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
Dressing:
13.
Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser. Kom dem op i en mellemstor skål. Se videoen.
14.
Kom vand i en anden skål, og skyl purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
15.
Hak purløg fint, og kom det op i skålen til hvidløget Se videoen.
16.
Kom creme fraiche i skålen, og rør det hele godt sammen.
17.
Smag dippen til med salt og peber.
Tilbehør:
18.
Skyl agurken og tomaterne, og skær dem i skiver.
19.
Skyl hjertesalaten, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skær den i tynde strimler.
20.
Hvis du gerne vil have majs i dine wraps, så tø de frosne majs op, eller brug friske fra dåse.
21.
Varm dine tortillas som anvist på pakken.
Samle wraps:
22.
Kom kødsovs, grøntsager og dressing på din varme tortilla, og rul den sammen. Spis den med det samme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2556 kJ / 611 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 30 %
Heraf mættet fedt: 6,1 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer