- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Burger, bøffer og deller >
- Bøffer og deller >
- Frikadeller
Frikadeller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frikadeller
Frikadeller
300 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
½ tsk. salt
1 lille løg
1 knivspids peber
1 æg
2 spsk. hvedemel
4 spsk. mælk
15 g. smør
1 spsk. olie

Hakket gris og kalv

Salt

Løg

Peber

Æg

Hvedemel

Mælk

Smør

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber: til frikadeller
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 stor skål
1 lille skål
1 kop
2 spiseskeer
1 stegepande
1 palet
1 fad

Måleskeer

Køkkenvægt

Urtekniv

Skærebræt

Røreske

Stor røreskål

Lille røreskål

Kop

Spiseske

Stegepande

Paletkniv

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Frikadeller
3.
4.
Se videoen.
5.
Se videoen.
6.
Slå ægget ud i en kop og hæld det i skålen. Vask hænder. Rør rundt. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
Se videoen.
11.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 678 kJ / 162 kcal
Protein: 47 %
Kulhydrat: 12 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt 2,7g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer