![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Frikadeller
Frikadeller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/r1khyiez/kk080910-frikadeller.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Frikadeller går aldrig af mode - lidt ligesom cowboybukser. Smagen af frikadeller har aldrig fejlet, og her er en god gammeldags opskrift på de sprøde runde kødkugler, som kan give enhver dansker hjemve.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frikadeller
Frikadeller
300 g. hakket kalv og flæsk (max 10 % fedt)
½ tsk. salt
1 lille løg
1 knivspids peber
1 æg
2 spsk. hvedemel
4 spsk. mælk
15 g. smør
1 spsk. olie
![](/media/hdrcjpfw/fdb-kalv-flaesk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hakket gris og kalv
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber: til frikadeller
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 stor skål
1 lille skål
1 kop
2 spiseskeer
1 stegepande
1 palet
1 fad
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
![](/media/xkpequt4/serveringsfad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Frikadeller
3.
Kom kød og salt i en stor skål og rør det sammen.
4.
Pil og hak løget.
Se videoen.
Se videoen.
5.
Kom hakket løg og peber i skålen og rør rundt.
Se videoen.
Se videoen.
Kom hakket løg og peber i skålen og rør rundt. Se videoen.
6.
Slå ægget ud i en kop og hæld det i skålen. Vask hænder. Rør rundt. Se videoen.
7.
Kom hvedemelet i skålen og rør rundt.
8.
Kom lidt efter lidt mælken i skålen mens du rører rundt. Pas på den ikke bliver for blød, så du ikke kan forme frikadeller af den.
Kom lidt efter lidt mælken i skålen mens du rører rundt. Pas på den ikke bliver for blød, så du ikke kan forme frikadeller af den.
Kom lidt efter lidt mælken i skålen mens du rører rundt. Pas på den ikke bliver for blød, så du ikke kan forme frikadeller af den.
9.
Form 12 frikadeller med en spiseske og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 24 frikadeller med en spiseske og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 6 frikadeller med en spiseske og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
Kom smør og olie på en stegepande og varm det op.
Se videoen.
Se videoen.
11.
Læg frikadellerne på stegepanden og brun dem på alle sider.
12.
Skru ned og steg frikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 678 kJ / 162 kcal
Protein: 47 %
Kulhydrat: 12 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt 2,7g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer