Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Skyl æblet og riv det på den grove side af et rivejern. Se videoen.

5.

Varm kærnemælk eller vand op i en gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.

6.

Hæld væsken op i en stor skål. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er opløst. Se videoen.

7.

Slå ægget ud i en kop, og kom 1 knivspids salt i skålen. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.

8.

Hæld halvdelen af ægget i dejen. Gem den anden halvdel til at pensle bollerne med.

9.

Kom sukker, olie, kanel og revet æble i skålen, og rør rundt.

10.

Kom salt og grahamsmelet i skålen, og rør rundt.

11.

Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen, mens du rører dejen sammen.

12.

Drys lidt mel på bordet, når du ikke kan røre mere. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Se videoen.

13.

Rul dejen ud til en pølse, og skær den ud i 8 stykker. Form 8 æbleboller, og læg dem på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden. Se videoen.

14.

Læg et rent viskestykke over bollerne. Lad dem hæve i mindst 15 minutter, og helst til de har dobbelt størrelse.

15.

Pensl bollerne med resten af det sammenpiskede æg. Drys lidt perlesukker eller almindeligt sukker over bollerne.

16.

Bag bollerne i 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollerne bagt færdige. Se videoen.

17.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 677 kJ / 162 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 72 %

Fedt: 15 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Fingervarmt

Fingervarmt

Gærdej

Gærdej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Bagværk, folde og trille boller

Bagværk, folde og trille boller

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 62 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min