![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Æggekage
Æggekage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/c20koylr/gocook_aeggekage_2.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hvis det skal være nemt og samtidig smage godt, så er æggekage et godt valg. Server med ristet rugbrød - mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æggekage
Æggekage:
4 æg
6 æg
2 æg
2 dl mælk
3 dl mælk
1 dl mælk
2 knivspids salt
3 knivspids salt
1 knivspids salt
2 knivspids peber
3 knivspids peber
1 knivspids peber
4 skiver bacon
6 skiver bacon
2 skiver bacon
2 tomater
3 tomater
1 tomat
10 stilke purløg
15 stilke purløg
5 stilke purløg
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/33gdrx3z/fdb-bacon_6.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bacon
![](/media/kjtixvwa/tomater-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomat
![](/media/0v2nl41w/purløg.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Purløg
Køkkenredskaber til æggekage
1 mellem skål
1 piskeris
1 decilitermål
1 stegepande
Køkkenrulle
1 rent viskestykke
1 paletkniv
1 balje
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/idtnxybf/piskeris.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskeris
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/3fsktp1v/koekkenrulle-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenrulle
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
![](/media/4nflmhkc/opvaskebalje-kopier.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Balje
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æggemasse:
3.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Kom mælk, salt og peber i skålen, og pisk æggemassen sammen.
Bacon:
5.
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Steg baconskiverne sprøde.
6.
Tag baconskiverne af stegepanden. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.
Æggekage:
7.
Skru ned for varmen, og hæld æggemassen på stegepanden. Steg i den cirka 10 minutter, til æggen er næsten stivnet. Tag stegepanden væk fra varmen.
8.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
Skyl tomaten, og skær den i skiver.
9.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet.
Se videoen.
Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Se videoen.
10.
Lad purløget dryppe af på et rent viskestykke. Hak purløget fint. Se videoen.
11.
Kom bacon, tomat og purløg på æggekagen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 775 kJ / 185 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt 3,9g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min