
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Æggekage
Æggekage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis det skal være nemt og samtidig smage godt, så er æggekage et godt valg. Server med ristet rugbrød - mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æggekage
Ingredienser
4 æg
6 æg
2 æg
2 dl mælk
3 dl mælk
1 dl mælk
2 knivspids salt
3 knivspids salt
1 knivspids salt
2 knivspids peber
3 knivspids peber
1 knivspids peber
4 skiver bacon
6 skiver bacon
2 skiver bacon
2 tomater
3 tomater
1 tomat
10 stilke purløg
15 stilke purløg
5 stilke purløg

Æg

Mælk

Salt

Peber

Bacon

Tomat

Purløg
Køkkenredskaber til æggekage
1 mellem skål
1 piskeris
1 decilitermål
1 stegepande
Køkkenrulle
1 rent viskestykke
1 paletkniv
1 balje
1 lille skarp kniv
1 skærebræt

Mellem skål

Piskeris

Decilitermål

Stegepande

Køkkenrulle

Viskestykke

Paletkniv

Balje

Lille skarp kniv

Skærebræt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Kom mælk, salt og peber i skålen, og pisk æggemassen sammen.
5.
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Steg baconskiverne sprøde.
6.
Tag baconskiverne af stegepanden. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.
7.
Skru ned for varmen, og hæld æggemassen på stegepanden. Steg i den cirka 10 minutter, til æggen er næsten stivnet. Tag stegepanden væk fra varmen.
8.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
Skyl tomaten, og skær den i skiver.
9.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet.
Se videoen.
Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Se videoen.
10.
Lad purløget dryppe af på et rent viskestykke. Hak purløget fint. Se videoen.
11.
Kom bacon, tomat og purløg på æggekagen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 775 kJ / 185 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt 3,9g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer