
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Æggekage
Æggekage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis det skal være nemt og samtidig smage godt, så er æggekage et godt valg. Server med ristet rugbrød - mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æggekage
Æggekage:
4 æg
6 æg
2 æg
2 dl mælk
3 dl mælk
1 dl mælk
2 knivspids salt
3 knivspids salt
1 knivspids salt
2 knivspids peber
3 knivspids peber
1 knivspids peber
4 skiver bacon
6 skiver bacon
2 skiver bacon
2 tomater
3 tomater
1 tomat
10 stilke purløg
15 stilke purløg
5 stilke purløg

Æg

Mælk

Salt

Peber

Bacon

Tomat

Purløg
Køkkenredskaber til æggekage
1 mellem skål
1 piskeris
1 decilitermål
1 stegepande
Køkkenrulle
1 rent viskestykke
1 paletkniv
1 balje
1 lille skarp kniv
1 skærebræt

Mellem røreskål

Piskeris

Decilitermål

Stegepande

Køkkenrulle

Viskestykke

Paletkniv

Balje

Urtekniv

Skærebræt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æggemasse:
3.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Kom mælk, salt og peber i skålen, og pisk æggemassen sammen.
Bacon:
5.
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Steg baconskiverne sprøde.
6.
Tag baconskiverne af stegepanden. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.
Æggekage:
7.
Skru ned for varmen, og hæld æggemassen på stegepanden. Steg i den cirka 10 minutter, til æggen er næsten stivnet. Tag stegepanden væk fra varmen.
8.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
Skyl tomaten, og skær den i skiver.
9.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet.
Se videoen.
Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Se videoen.
10.
Lad purløget dryppe af på et rent viskestykke. Hak purløget fint. Se videoen.
11.
Kom bacon, tomat og purløg på æggekagen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 775 kJ / 185 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt 3,9g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer