Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

4.

Kom mælk, salt og peber i skålen, og pisk æggemassen sammen.

5.

Varm en stegepande op til middelhøj varme. Steg baconskiverne sprøde.

6.

Tag baconskiverne af stegepanden. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.

7.

Skru ned for varmen, og hæld æggemassen på stegepanden. Steg i den cirka 10 minutter, til æggen er næsten stivnet. Tag stegepanden væk fra varmen.

8.

Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
Skyl tomaten, og skær den i skiver.

9.

Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet.
Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Se videoen.

10.

Lad purløget dryppe af på et rent viskestykke. Hak purløget fint. Se videoen.

11.

Kom bacon, tomat og purløg på æggekagen.

Næringsindhold per portion

Energi: 775 kJ / 185 kcal

Protein: 30 %

Kulhydrat: 11 %

Fedt: 59 %

Heraf mættet fedt 3,9g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 42 min