Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Æggemasse:

3.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

4.

Kom mælk, salt og peber i skålen, og pisk æggemassen sammen.

Bacon:

5.

Varm en stegepande op til middelhøj varme. Steg baconskiverne sprøde.

6.

Tag baconskiverne af stegepanden. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.

Æggekage:

7.

Skru ned for varmen, og hæld æggemassen på stegepanden. Steg i den cirka 10 minutter, til æggen er næsten stivnet. Tag stegepanden væk fra varmen.

8.

Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
Skyl tomaten, og skær den i skiver.

9.

Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet.
Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Se videoen.

10.

Lad purløget dryppe af på et rent viskestykke. Hak purløget fint. Se videoen.

11.

Kom bacon, tomat og purløg på æggekagen.

Næringsindhold per portion

Energi: 775 kJ / 185 kcal

Protein: 30 %

Kulhydrat: 11 %

Fedt: 59 %

Heraf mættet fedt 3,9g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 10 min