
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Hawaii pizza
Hawaii pizza
Samlet tid: 100 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Er du også vild med pizza? Så prøv den her hjemmebagte bandit af en Hawaii pizza, som til en hver tid slår pizzariaerne. Og ananas er jo must have på en hawaiipizza. Right? Du giver hawaiipizzaen et pift, hvis du bruger frisk ananas og mascarpone. Prøv den friske smag!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hawaii pizza
Pizzabund:
2 ½ dl vand
4 dl vand
1 dl vand
10 g. gær
15 g. gær
5 g. gær
4 dl. pizzamel eller hvedemel
6 dl. pizzamel eller hvedemel
2 dl. pizzamel eller hvedemel
2 dl. grahamsmel
3 dl. grahamsmel
1 dl. grahamsmel
1 tsk. salt
½ spsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. olie
Tomatsovs:
½ løg
¾ løg
¼ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ bundt frisk basilikum med stængler
¼ bundt frisk basilikum med stængler
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
20 g. tomatkoncentrat
30 g. tomatkoncentrat
10 g. tomatkoncentrat
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. olie
1 knivspids salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 tsk. peber
Fyld:
1 frisk ananas eller 1 dåse ananas
½ frisk ananas eller ½ dåse ananas
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 røde peberfrugter
250 g. frisk mozzarella
375 g. frisk mozzarella
125 g. frisk mozzarella
100 g. mascarpone
150 g. mascarpone
50 g. mascarpone
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
150 g. skinke, f.eks. parmaskinke
225 g. skinke, fx. parmaskinke
75 g. skinke, fx. parmaskinke
½ bundt frisk basilikum
¼ bundt frisk basilikum

Vand

Gær

Pizzamel

Grahamsmel

Salt

Olie - smagsneutral

Løg

Hvidløg

Basilikum

Hakkede tomater

Tomatpuré

Peber

Ananas

Peberfrugt

Mozzarella

Mascarpone

Parmaskinke
Køkkenredskaber: til hawaii pizza
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
2 store skåle
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 lille skarp kniv
1 rent viskestykke
1 blender
Bagepapir
2 bageplader
3 bageplader
1 bageplade

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Grydeske

Husholdningsfilm

Urtekniv

Viskestykke

Søjleblender

Bagepapir

Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt grahamsmelet, og rør det sammen.
7.
Tilsæt salt og olie.
8.
Tilsæt pizzamelet, og rør det sammen.
9.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til det er en sammenhængende klump, og dejen slipper køkkenbordet. Det tager cirka 10 minutter. Se videoen.
10.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen.
11.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen, og gøre fyldet klar.
Tomatsovs:
12.
Pil løget, og skær det i store stykker. Se videoen.
13.
Pil, og hak hvidløget. Se videoen.
14.
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
15.
Kom løg, hvidløg, halvdelen af basilikummen, hakkede tomater, tomatkoncentrat, olie, salt og peber i en blender. Blend, til du har en grov tomatsovs uden store klumper.
16.
Smag tomatsovsen til med salt og peber.
17.
Tænd ovnen på 225 grader, eller så varm som din ovn kan blive. Indstil den på undervarme.
18.
Læg bagepapir på to bageplader.
Læg bagepapir på tre bageplader.
Læg bagepapir på en bageplade.
Fyld:
19.
Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver. Hvis du bruger ananas på dåse, så skær ringene i mindre stykker.
20.
Skyl peberfrugterne. Fjern kernehus, og skær dem i tynde skiver.
Skyl peberfrugten. Fjern kernehus, og skær dem i tynde skiver.
Form pizzaerne:
21.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
22.
Del dejen i to klumper. Rul dejklumperne ud til to tynde pizzabunde. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg en pizzabund på hver bageplade. Se videoen.
Del dejen i tre klumper. Rul dejklumpene ud til tre tynde pizzabunde. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg en pizzabund på hver bageplade. Se videoen.
Rul dejklumpen ud til en tynde pizzabund. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg pizzabunden på bagepladen. Se videoen.
23.
Kom to spiseskefulde tomatsovs på hver pizzabund, og smør det godt ud.
Kom to spiseskefulde tomatsovs på hver pizzabund, og smør det godt ud.
Kom to spiseskefulde tomatsovs på pizzabunden, og smør det godt ud.
24.
Kom skiver af peberfrugt på pizzaerne.
Kom skiver af peberfrugt på pizzaen.
25.
Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på de to pizzaer.
Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på de tre pizzaer.
Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på pizzaen.
26.
Kom små klatter af mascarpone på de to pizzaer.
Kom små klatter af mascarpone på de tre pizzaer.
Kom små klatter af mascarpone på pizzaen.
27.
Fordel 1 spiseskefuld olie på hver pizza.
Fordel en spiseskefuld olie på pizzaen.
Bag pizzaerne:
28.
Kom den ene pizza i ovnen. Stil den i midten, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.
Kom pizzaen i ovnen. Stil den i midten, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.
29.
Tag pizzaen ud af ovnen, og bag den anden pizza i 10-15 minutter.
Tag pizzaen ud af ovnen, og bag de andre pizzaer en ad gangen i 10-15 minutter.
Tag pizzaen ud af ovnen.
30.
Fordel skinken på pizzaerne.
Fordel skinken på pizzaen.
31.
Kom skiver af ananas på pizzaerne, og pynt med basilikumblade.
Kom skiver af ananas på pizzaen, og pynt med basilikumblade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3671 kJ / 877 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 10,03 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer