Grønkål

Grønkål er en grov grøntsag. Den har grove, krusede blade, der sidder på en stok.

Smag: Grønkål smager bittert og stærkt. Som rå er grønkål sej og knasende at tygge i. Den er bitter og har kålsmag. Når grønkål bliver kogt, bliver den blødere. Den får samtidigt en stærkere kålsmag og lugt.

Sådan bruger du den: Rens den grundigt i koldt vand og snit den fint. Du kan spise grønkål rå som fyld i en sandwich for eksempel med kylling, mangochutney og æble.

Mini-grønkål: Man kan også få mini-grønkål, som ligner små krøllede spinatblade. Mini-grønkål er tidligt høstet grønkål, og er mere blød i konsistensen.
Kan bruges som fyld i sandwich, i salater og i wokretter
Smagen er mindre bitter og mere sød end almindeligt grønkål.

Smag: Bitter.

Holdbarhed

7 dage i køleskabet

10 måneder i fryseren

Opbevaring

Opbevar grønkål i en plastikpose i køleskabet. Her kan grønkål holde sig op til 7 dage. Grønkal kan du også komme i fryseren. Hak grønkålen groft og kog den i 2 minutter, kom koldt vand på, og lad kålen dryppe af i et dørslag. Kom den i en frysepose, og læg den i fryseren.

Retter med grønkål

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min