
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Kål>
- Grønkålschips
Grønkålschips
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Så gider vi godt grønkål! Knasende, sprøde og salte chips. Haps. Og så er de endda top lette at lave.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grønkålschips
Ingredienser
1 ps. hel grønkål
4 spsk. olie
1 tsk. salt

Grønkål

Olie - smagsneutral

Salt
Køkkenredskaber til grønkålschips
1 spiseske
1 teske
1 bageplade
Bagepapir
1 mellemstor skål

Spiseske

Teske

Bageplade

Bagepapir

Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Pluk bladene af stokken. Riv dem i mindre stykker på størrelse med chips. Se videoen.
5.
Skyl grønkålsstykkerne grundigt.
6.
Kom grønkålsstykkerne, olie og salt i en skål, og vend stykkerne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.
7.
Fordel grønkålsstykkerne på bagepladen, så de ligger i ét lag.
8.
Bag grønkålschipsene i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem undervejs, for de kan pludselig blive for mørke.
9.
Lad dem køle af, og server dem som en lækker snack. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 824 kJ / 197 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 76 %
Heraf mættet fedt: 0,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer