
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza med kartofler og grønkål
Pizza med kartofler og grønkål
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kål og pizza. Jep - du læste rigtigt. Grønkål ovenpå din pizza er superlækkert. Og sundt! Specielt hvis du smider et par kartofler ovenpå samtidig. Giv det et forsøg.
TIP: Du kan gemme den overskydende tomatsovs, og bruge den i toast, kødsovs eller sandwich.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med kartofler og grønkål
Pizzadej:
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
3 ½ dl. vand
5 ½ dl. vand
1 ¾ dl. vand
2 dl. grahamsmel
3 dl. grahamsmel
1 dl. grahamsmel
3 dl. hvedemel
4 ½ dl. hvedemel
1 ½ dl. hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Pizza-tomatsovs:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
100 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
50 g. cherrytomater
1 dl. frisk basilikum
1 ½ dl. frisk basilikum
½ dl. frisk basilikum
1 brik/dåse hakkede tomater
1 ½ brik/dåse hakkede tomater
½ brik/dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
1 ½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
½ tsk. eddike
¾ tsk. eddike
¼ tsk. eddike
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
Topping:
30-40 g. grønkål
50-60 g. grønkål
15-20 g. grønkål
2 store kartofler
3 store kartofler
1 stor kartoffel
2 kugler frisk mozzarella
3 kugler frisk mozzarella
1 kugle frisk mozzarella
4 spsk. pinjekerner
6 spsk. pinjekerner
2 spsk. pinjekerner
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie

Gær

Vand

Grahamsmel

Hvedemel

Salt

Olie - smagsneutral

Hvidløg

Cherrytomat

Basilikum

Hakkede tomater

Tomatpuré

Eddike

Sukker

Grønkål

Kartoffel

Mozzarella

Pinjekerner
Køkkenredskaber: til pizza med kartofler og grønkål
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
2 spiseskeer
1 lille gryde med låg
1 stor røreskål
1 røreske
1 rent viskestykke
1 par grydelapper
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 blender
1 bageplade
Bagepapir

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Lille gryde

Røreskål

Røreske

Viskestykke

Grydelapper

Skærebræt

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Blender

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt grahamsmel, og rør det ud i vandet.
7.
Kom 2 deciliter af hvedemelet i dejen, og rør rundt. Tilsæt salt. Rør videre i 2 minutter.
8.
Kom resten af hvedemelet på køkkenbordet, og vend dejen i melet. Ælt dejen i cirka 3 minutter.
9.
Tilsæt olie. Ælt til dejen er ensartet og smidig. Det tager cirka 5 minutter.
10.
Lad pizzadejen hæve ½-1 time. Del dejen i 4 lige store stykker, og form 4 boller. Lad dem eventuelt efterhæve under et viskestykke i ½ time.
Pizza-tomatsovs:
11.
Pil hvidløg. Kom friske tomater, basilikum, hakkede tomater, tomatpuré, eddike, olie, salt og hvidløg op i en blender. Blend til en ensartet konsistens. Smag til med sukker.
Toppings:
12.
Sæt ovnen på 250 grader, og sæt en bageplade derind, så den kan blive varm.
13.
Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Riv grønkålsbladene i små stykker. Se videoen.
14.
Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver.
Skræl kartoflen, og skær dem i papirtynde skiver.
Samle pizzaen:
15.
Kom lidt grahamsmel på bordet, og vend bollerne i melet.
16.
Rul dejene flade til pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.
17.
Fordel 1 skefuld tomatsovs på pizzaen. Bræk mozzarellakuglen i små stykker, og fordel den på pizzaen. Fordel så kartoffelskiverne ovenpå.
18.
Dryp lidt olie på pizzaen, inden den skal i ovnen.
19.
Tag den varme bageplade ud af ovnen, og læg bagepapiret med pizzaen over på pladen. Pas på, at du ikke brænder dig – brug grydelapper. Få eventuelt hjælp af en voksen.
20.
Bag pizzaen i cirka 10 minutter. Fordel grønkålsbladene og pinjekerner på pizzaen. Bag videre i cirka 2 minutter.
21.
Gentag sådan med de næste pizzaer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2969 kJ / 710 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer