1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Pizza med kartofler og grønkål

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizzadej:

3.

Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt grahamsmel, og rør det ud i vandet.

7.

Kom 2 deciliter af hvedemelet i dejen, og rør rundt. Tilsæt salt. Rør videre i 2 minutter.

8.

Kom resten af hvedemelet på køkkenbordet, og vend dejen i melet. Ælt dejen i cirka 3 minutter.

9.

Tilsæt olie. Ælt til dejen er ensartet og smidig. Det tager cirka 5 minutter.

10.

Lad pizzadejen hæve ½-1 time. Del dejen i 4 lige store stykker, og form 4 boller. Lad dem eventuelt efterhæve under et viskestykke i ½ time.

Pizza-tomatsovs:

11.

Pil hvidløg. Kom friske tomater, basilikum, hakkede tomater, tomatpuré, eddike, olie, salt og hvidløg op i en blender. Blend til en ensartet konsistens. Smag til med sukker.

Toppings:

12.

Sæt ovnen på 250 grader, og sæt en bageplade derind, så den kan blive varm.

13.

Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Riv grønkålsbladene i små stykker. Se videoen.

14.

Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver.

Skræl kartoflen, og skær dem i papirtynde skiver.

Samle pizzaen:

15.

Kom lidt grahamsmel på bordet, og vend bollerne i melet.

16.

Rul dejene flade til pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.

17.

Fordel 1 skefuld tomatsovs på pizzaen. Bræk mozzarellakuglen i små stykker, og fordel den på pizzaen. Fordel så kartoffelskiverne ovenpå.

18.

Dryp lidt olie på pizzaen, inden den skal i ovnen.

19.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, og læg bagepapiret med pizzaen over på pladen. Pas på, at du ikke brænder dig – brug grydelapper. Få eventuelt hjælp af en voksen.

20.

Bag pizzaen i cirka 10 minutter. Fordel grønkålsbladene og pinjekerner på pizzaen. Bag videre i cirka 2 minutter.

21.

Gentag sådan med de næste pizzaer.

Næringsindhold per portion

Energi: 2969 kJ / 710 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 11 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Grønkål, ordne

Grønkål, ordne

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min