1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Pizza, tærter og pandekager>
  5. Pizza>
  6. Pizza med kartofler og grønkål

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizzadej:

3.

Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt grahamsmel, og rør det ud i vandet.

7.

Kom 2 deciliter af pizzamelet i dejen, og rør rundt. Tilsæt salt. Rør videre i 2 minutter.

8.

Kom resten af pizzamelet på køkkenbordet, og vend dejen i melet. Ælt dejen i cirka 3 minutter.

9.

Tilsæt olie. Ælt, til dejen er ensartet og smidig. Det tager cirka 5 minutter.

10.

Dæk pizzadejen med et viskestykke, og lad den hæve i 30-60 minutter.

11.

Del dejen i 4 lige store stykker, og form 4 boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke i 10-30 minutter.

Tomatsovs:

12.

Pil hvidløg, og skyl cherrytomater og basilikum. Kom cherrytomater, basilikum, hakkede tomater, tomatpuré, eddike, olie, salt og hvidløg op i en blender. Blend til en ensartet konsistens. Smag til med sukker.

Topping:

13.

Tænd ovnen på 250 grader, og sæt en bageplade derind, så den kan blive varm.

14.

Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Riv grønkålsbladene i små stykker. Se videoen.

15.

Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern. Se videoen.

Skræl kartoflen, og skær dem i papirtynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern. Se videoen.

Samle og bage pizzaen:

16.

Kom lidt grahamsmel på bordet, og vend bollerne i melet.

17.

Rul dejene flade til pizzabunde, og læg dem på hvert deres stykke bagepapir.

18.

Fordel en skefuld tomatsovs på en af pizzabundene. Bræk mozzarellakuglen i små stykker, og fordel en fjerdedel af den på pizzaen. Kom kartoffelskiver ovenpå.

Fordel en skefuld tomatsovs på en af pizzabundene. Bræk mozzarellakuglerne i små stykker, og fordel en sjettedel af det på pizzaen. Kom kartoffelskiver ovenpå.

Fordel en skefuld tomatsovs på en af pizzabundene. Bræk den halve mozzarellakugle i små stykker, og fordel halvdelen på pizzaen. Kom kartoffelskiver ovenpå.

19.

Dryp lidt olie på pizzaen, inden den skal i ovnen.

20.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, og læg bagepapiret med pizzaen over på pladen. Husk at bruge grydelapper, så du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.

21.

Bag pizzaen i 7-8 minutter. Fordel en fjerdedel af grønkålsbladene og pinjekernerne på pizzaen. Bag videre i cirka 2 minutter.

Bag pizzaen i 7-8 minutter. Fordel en sjettedel af grønkålsbladene og pinjekerner på pizzaen. Bag videre i cirka 2 minutter.

Bag pizzaen i 7-8 minutter. Fordel halvdelen af grønkålsbladene og pinjekerner på pizzaen. Bag videre i cirka 2 minutter.

22.

Gør det samme med resten af pizzaerne.

Gør det samme med den anden pizza.

Næringsindhold per portion

Energi: 2969 kJ / 710 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 11 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Grønkål, ordne

Grønkål, ordne

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 105 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min