1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Grønkålssuppe

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Grønkålssuppe:

3.

Kom svinekødet, vand og salt i en stor gryde med låg. Tænd for middelvarme, og bring det i kog. Hvis det bulder-koger, så skru ned til lav varme. Lad det koge i 40 minutter.

4.

Kom bacon i gryden, og lad det koge yderligere 40 minutter. Imens kan du ordne grøntsagerne.

5.

Skyl og skræl gulerødderne, skær dem i små tern. Se videoen.

Skyl og skræl guleroden, skær dem i små tern. Se videoen.

6.

Skær den grønne top og bunden af porren. Skær porren over på midten, og skyl den grundigt mellem alle bladene. Se videoen.

7.

Skær toppen af knoldsellerien, hvis din knoldselleri har top på. Skyl og skrub knoldsellerien fri for jordrester, og skær derefter skrællen af den. Se videoen.

8.

Skær knoldsellerien i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

9.

Når svinekødet og bacon har kogt sammen i 40 minutter, kom så grøntsagerne i suppen, og lad dem koge med i 15 minutter, til de er møre og har givet smag til suppen.

10.

Sæt en si ovenpå en stor skål. Hæld væsken fra suppefyldet gennem sien. Kom væsken tilbage i gryden. Tag svinekødet op af sigten og over på et skærebræt. Kom de kogte grøntsager og bacon tilbage i gryden til suppevæsken.

11.

Kom den frosne hakkede grønkål i gryden, og varm det op, til grønkålen er optøet, og suppen begynder at koge igen.

12.

Mens suppen varmer, skær så sværen af kødet, og kasser sværen. Skær kødet i tern.

13.

Når suppen er varm, skal du vurdere, om du vil have suppen tykkere. Hvis den skal være tykkere, skal du lave en jævning af mel og vand. Kom mel og vand i en melryster, og ryst det sammen, til der ikke er flere klumper i. Hæld meljævningen i suppen, og kog suppen i 5 minutter før at fjerne melsmagen.

14.

Når suppen har den ønskede tykkelse, er kødet klar til at komme tilbage i gryden. Server suppen med rugbrød og sennep.

Næringsindhold per portion

Energi: 3442 kJ / 823 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 21 %

Fedt: 59 %

Heraf mættet fedt: 20 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Gulerod, skære i tern

Gulerod, skære i tern

Porrer

Porrer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 40000 min

Arbejdstid: 30 min