![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Salater>
- Grønkålssalat med kakifrugt
Grønkålssalat med kakifrugt og fennikel
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/njmpclxc/kålsalat-med-kakifrugt-5000-px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Her får du en opskrift på grønkålssalat, der faktisk smager sødt. Sharon, som også bliver kaldt for kakifrugt, er i sæson i efteråret og giver en perfekt sødme i denne grønkålssalat. I opskriften skal du skære fennikel i papirtynde skiver på et mandolinjern, eller rive den på et rivejern. Spis salaten med brød til eller som tilbehør til efterårets og julens retter.
Tip: Du kan bruge færdigskåret, skyllet grønkål.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grønkålssalat med kakifrugt
Grønkålssalat
100 g grønkål
1 kakifrugt
1 fennikel
5 dadler
Evt. 1 stilk estragon
Olie-eddike-dressing:
½ dl olivenolie
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. æblecidereddike
1 knivspids peber
½ tsk. salt
![](/media/n3mc35x3/grønkaal.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grønkål
![](/media/bzyirq0f/sharon.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kakifrugt
![](/media/g3ihuxxy/fennikel.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fennikel
![](/media/2snbdaxy/dadler-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dadler (tørret)
![](/media/z1ahwmni/estragon.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Estragon
![](/media/y1dgtqfz/olivenolie-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olivenolie
![](/media/iambuue0/fdb-akaciehonning_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Akaciehonning
![](/media/i5ypjmv3/aeblecider_eddike-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æblecidereddike
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
Køkkenredskaber til grønkålssalat med kakifrugt
1 mandolinjern
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 serveringsskål
1 lille skål
1 rent viskestykke
![](/media/tdnaoezr/mandolinjern-3000-px-leksikon.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mandolinjern
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/bo2p3rt4/glasskål.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Glasskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grønkålssalat med kakifrugt og fennikel:
3.
Skyl grønkålen grundigt, og træk den af stokken. Hak den fint, og kom den op i en salatskål. Se videoen.
4.
Vask kakifrugten, og skær den over på midten. Skær den derefter i skiver. Kom den op i skålen med grønkålen. Se videoen.
5.
Vask fenniklen. Skær fenniklen i meget tynde strimler med et mandolinjern. Få eventuelt hjælp af en voksen. Se videoen.
6.
Kom fennikelskiverne op i salatskålen, og bland hele salaten godt sammen.
7.
Fjern stenene i dadlerne. Skær dadlerne i små tern. Kom dem på toppen af salaten.
8.
Estragon kan udelades: Skyl estragonen, og tør den af i et viskestykke. Pluk den i små stykker, og drys den på salaten. Se videoen.
Olie-eddike-dressing:
9.
Kom olie, eddike, honning, peber og salt i en lille skål, og pisk blandingen sammen med en gaffel. Hæld dressingen over den færdige salat, og bland salaten.
10.
Salaten kan sagtens trække en times tid i køleskabet, hvis du har tid til det.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / 184 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 1,6 g
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer