![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Grønlangkål
Grønlangkål
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/2raf02nn/grønlangkål.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Lav din egen grønlangkål fra bunden af og vær lidt ekstra.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grønlangkål
Grønlangkål
300 g. grønkål
450 g. grønkål
150 g. grønkål
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
5 dl. sødmælk
7 ½ dl. sødmælk
2 ½ dl. sødmælk
1 spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
½ spsk. hvedemel
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 knivspids stødt muskatnød
1 ½ knivspids stødt muskatnød
½ knivspids stødt muskatnød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
![](/media/n3mc35x3/grønkaal.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grønkål
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/w2kisggu/gocook-scdmalk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sødmælk
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/plgf2br1/muskat-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Muskat (stødt)
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber: til grønlangkål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 kniv (bestik)
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor gryde med låg
1 røreske
1 melryster
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/mc1oqipn/kniv.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kniv bestik
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/fl2ffr05/melryster-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Melryster
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grønlangkål:
3.
Skyl grønkålen grundigt, og fjern bladene fra grønkålsstokken. Se videoen.
4.
Hak grønkålen i små stykker.
5.
Kom smør i en gryde, og lad det varme op til middelvarme.
6.
Kom den hakkede grønkål i gryden, og lad det stege, indtil grønkålen er faldet sammen og blevet blød.
7.
Kom 4 deciliter af mælken i gryden. Skru ned til lav varme, lad grønkålen og mælken koge svagt i 20-30 minutter.
Kom 6 deciliter af mælken i gryden. Skru ned til lav varme, lad grønkålen og mælken koge svagt i 20-30 minutter.
Kom 2 deciliter af mælken i gryden. Skru ned til lav varme, lad grønkålen og mælken koge svagt i 20-30 minutter.
8.
Ryst hvedemel og det sidste mælk sammen i en melryster. Se videoen.
9.
Rør jævningen grundigt ud i grønlangkålen. Lad grønkålen koge videre i 3-5 minutter.
10.
Smag grønlangkålen til med sukker, muskatnød, salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 682 kJ / 163 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 4,8 g.
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer