Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Kog vandet. Opløs grøntsagsbouillonterningen i vandet. Lad det stå og køle af.

4.

Kom hvedemel og grahamsmel i en skål.

5.

Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Kom ægget op i skålen med mel, og pisk det i dejen. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Se videoen.

6.

Kom bouillonvandet i lidt ad gangen, mens du pisker dejen sammen med et piskeris.

7.

Kom soja og chiliflager i dejen, og pisk massen sammen til en homogen masse.

Fyld:

8.

Pil og pres hvidløg. Se videoen.

9.

Skyl spidskålen. Fjern de yderste blade. Skær det i tynde strimler. Se videoen.

10.

Skyl og skræl gulerødder. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.

11.

Skræl ingefær, og riv på den fine side af rivejernet, til du har 1 teskefuld ingefær. Se videoen.

Skræl ingefær, og riv på den fine side af rivejernet, til du har 1 ½ teskefuld ingefær. Se videoen.

Skræl ingefær, og riv på den fine side af rivejernet, til du har ½ teskefuld ingefær. Se videoen.

12.

Skyl broccolien eller asparges-broccoli, alt efter hvad du bruger. Hvis du bruger asparges-broccoli, så skær hovederne fra, og skær stokken cirka 1 centimeter tykke stykker. Hvis du bruger broccoli, så skær broccolihovederne i tynde skiver, eller hak dem groft. Se videoen.

13.

Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Du skal også skære det grønne, for det skal du bruge til pynt på toppen, kom det grønne i en skål og gem det til senere. Se videoen.

14.

Kom hvidløg, spidskålsstrimler, revet gulerod og ingefær, broccoli eller asparges-broccoli og det hvide af forårsløgene i skålen med dejen. Rør det hele sammen med en ske eller dejskraber.

15.

Kom olie på en lille stegepande, og varm op til middellav varme.

16.

Kom 3 spiseskefulde af massen på panden, og tryk det let ud, så du har en tyk pandekage.

17.

Steg din okonomiyaki i 3 minutter. Vend så okomiyakien, og steg den i yderligere 2 minutter, til den er gylden på begge sider, og grøntsagerne er let stegte. Fortsæt på samme måde med resten af dejen.

18.

Server dine okonomiyakier med forårsløg, chilimayo og hoisinsauce eller din yndlingssovs på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1652 kJ / 395 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 31 %

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min