![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Boller og sandwich>
- Varm rugbrødssandwich
Varm rugbrødssandwich
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/dv0dvup0/kk300810-fdb08_0.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
En almindelig toast mætter ofte ikke særlig meget. I denne opskrift skifter du toastbrød ud med rugbrød og - vupti - så har du en dejlig, mættende og varm rugbrødssandwich. Med garanti din nye yndlingssandwich!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til varm rugbrødssandwich
Ingredienser
8 skiver groft rugbrød
12 skiver groft rugbrød
4 skiver groft rugbrød
8-12 tsk. stærk sennep
12-16 tsk. stærk sennep
4-6 tsk. stærk sennep
8 skiver mild ost
12 skiver mild ost
4 skiver mild ost
4 tomater
6 tomater
2 tomater
Evt. 1 knivspids paprika
Tilbehør
4 stk. frugt skåret i skiver/både
6 stk. frugt skåret i skiver/både
2 stk. frugt skåret i skiver/både
![](/media/wudbte0j/rugbrød.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rugbrød
![](/media/qbjg2hhb/sennep-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sennep
![](/media/k1pbeduj/ost_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skæreost
![](/media/kjtixvwa/tomater-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomat
![](/media/pfiihw4l/fdb_-paprika_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paprika
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
Køkkenredskaber til varm rugbrødssandwich
1 teske
1 stor skarp kniv
1 ostehøvl
1 skærebræt
1 paletkniv
1 stegepande
2 stk. køkkenrulle
3 stk. køkkenrulle
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/3orosfn2/ostehøvl.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ostehøvl
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/3fsktp1v/koekkenrulle-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenrulle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Smør rugbrødsskiverne med sennep. Læg en skive ost på hvert stykke brød. Drys eventuelt med paprika eller et andet krydderi.
4.
Vask tomaterne, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Skær tomaterne i 3-4 mm tykke skiver. Læg tomatskiverne mellem de to skiver brød med sennep og ost. Klem brødskiverne sammen til en sandwich.
5.
Sandwichen kan varmes i toaster eller på en stegepande.
6.
Hvis du bruger stegepande: Læg sandwichen på en tør slip-let stegepande og varm brødet ved svag varme 3-4 minutter på hver side, til osten er smeltet. Vend forsigtigt sandwichen med en paletkniv. Når brødet bliver sprødt og lunt, er sandwichen klar til servering - men pas på du ikke brænder dig når du tager den første bid!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1156 kJ / 277 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 22 %
Heraf mættet fedt: 12 %
Kostfibre: 0 %
Inspiration
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 55 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 120 min
Arbejdstid: 60 min