1. >
  2. Opskrifter>
  3. Madpakker>
  4. Boller og sandwich>
  5. Sandwich med selleribøf og estragonmayo

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sandwich:

3.

Skyl og skræl knoldsellerien. Se videoen.

4.

Skær knoldsellerien i skiver på cirka 1 centimeters tykkelse.

5.

Varm en pande med smør og olie op til middelhøj varme.

6.

Kom skiverne af knoldselleri på panden. Hvis de ikke kan være på panden samtidig, kan du stege dem ad flere omgange. Drys salt og peber ud over alle skiverne.

7.

Lad skiverne stege i 4-5 minutter på hver side. De skal være gyldne og let bløde, når du stikker i dem.

8.

Kom dem op på en tallerken.

Estragonmayo:

9.

Kom æggeblommer og salt i en skål med høje kanter. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter.

10.

Tilsæt sennep, og pisk i 1 minut mere.

11.

Hæld halvdelen af olien i skålen lidt ad gangen, mens du pisker. Du må ikke tilsætte for meget på en gang. Hold pause, når du har tilsat halvdelen af olien. Se videoen.

12.

Pres saften fra citronen, og tilsæt 1-2 teskefulde. Se videoen.

13.

Pisk videre, mens du tilsætter resten af olien lidt efter lidt. Det tager op til 10 minutter.

14.

Hvis du bruger frisk estragon: Kom vand i en lille skål, og skyl estragonen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

15.

Hvis du bruger frisk estragon: Hak estragonbladene fint. Se videoen.

16.

Rør estragon og cremefraiche i mayonnaisen.

17.

Smag estragonmayoen til med ekstra citronsaft, sennep, salt og peber.

Sandwich, fortsat:

18.

Varm dine brød i ovnen eller på en brødrister efter anvisning på pakken

19.

Skær de forkogte rødbeder i tynde skiver.

20.

Pluk bladene af hjertesalaten, og skyl dem. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

21.

Skær brødene over, så der er til fire sandwich. Kom 1 spiseskefuld estragonmayo i hver sandwich, og fyld den derefter med salat, rødbeder og selleribøffer.

Næringsindhold per portion

Energi: 4833 kJ / 1155 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 35 %

Fedt: 56 %

Heraf mættet fedt: 9,4 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Majonæse

Majonæse

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Salat, skylle

Salat, skylle

Inspiration

Samlet tid: 140 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min