Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kartofler:

3.

Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Se videoen.

4.

Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Se videoen.

5.

Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.

Persillesovs:

6.

Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.

7.

Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Se videoen.

8.

Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.

9.

Smag sovsen til med salt og peber.

10.

Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt. Se videoen.

Timianstegte gulerødder:

11.

Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange. Se videoen.

12.

Pil, og pres hvidløg. Se videoen.

13.

Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.

14.

Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.

15.

Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.

Rødspætter:

16.

Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

17.

Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Se videoen.

Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Se videoen.

Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.

18.

Kom hvedemelet i en dyb tallerken.

19.

Kom rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken, og rør det sammen.

20.

Vend en rødspættefilet i hvedemel på begge sider, derefter i æg og til sidst i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne. Vask hænder. Se videoen.

21.

Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op til middel varme. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Se videoen.

22.

Læg rødspættefileterne på stegepanden. Steg fiskene 1 minut på hver side. Skru derefter ned til svag varme.

23.

Steg dem i 5-8 minutter på hver side, alt efter deres tykkelse. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.

24.

Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.

25.

Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!

Næringsindhold per portion

Energi: 2787 kJ / 666 kcal

Protein: 31 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Panering

Panering

Fladfisk, stege

Fladfisk, stege

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min