
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fisk og skaldyr>
- Panerede rødspætter
Panerede rødspætter med persillesovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 78 min.
Sværhedsgrad: Medium

Vinderen over vinderen af alle fiskeretter i Danmark må være paneret rødspætte eller skrubbe. I vores opskrift bliver fladfisken dobbeltpaneret med mel og rasp, og stegt på panden. Sprød og lækker. Bum! Stegetiden for en rødspættefilet er ganske kort. 5 til 10 minutter på hver side alt efter tykkelsen. Så der er masser af tid til at sørge for persillesovs og kartofler!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til panerede rødspætter
Kartofler:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 ½ l. vand
2 ¼ l. vand
¾ l. vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Persillesovs:
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
5 dl. mælk
7 ½ dl. mælk
2 ½ dl. mælk
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
Timianstegte gulerødder:
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. timian
1 ½ tsk. timian
½ tsk. timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Rødspætter:
4 rødspættefileter (ca. 800 g.)
6 rødspættefileter (ca. 1200 g.)
2 rødspættefileter (ca. 400 g.)
2 æg
3 æg
1 æg
2 dl hvedemel
3 dl hvedemel
1 dl hvedemel
4 dl rasp (ca. 180 g)
6 dl rasp (ca 270 g)
2 dl rasp (ca. 90 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
1 spsk. olie
3 spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron

Kartoffel

Vand

Salt

Smør

Hvedemel

Mælk

Peber

Persille

Gulerod

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Timian (frisk)

Rødspætte (filet)

Æg

Rasp

Citron
Køkkenredskaber til panerede rødspætter
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 decillitermål
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydelåg
1 mellemstor gryde
1 piskeris
1 tyndskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 hvidløgspresser
2 stegepander
2 paletknive
Køkkenrulle
2 dybe tallerkener
1 gaffel
1 stor tallerken

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Spiseske

Stor gryde

Grydelåg

Mellem gryde

Piskeris

Tyndskræller

Urtekniv

Skærebræt

Hvidløgspresser

Stegepande

Paletkniv

Køkkenrulle

Dyb tallerken

Gaffel

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartofler:
3.
Skrub, eller skræl kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Se videoen.
4.
Hæld koldt vand over kartoflerne, til det lige dækker dem. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Se videoen.
5.
Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne ligge i gryden, så de holder sig varme.
Persillesovs:
6.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
7.
Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Se videoen.
8.
Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
9.
Smag sovsen til med salt og peber.
10.
Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Gem 1 deciliter hakket persille til pynt. Kom resten af persillen i sovsen, og rør rundt. Se videoen.
Timianstegte gulerødder:
11.
Skræl gulerødderne. Skær dem i stave, der er cirka 8 centimeter lange. Se videoen.
12.
Pil, og pres hvidløg. Se videoen.
13.
Kom olie på en stegepande, og varm op til middel varme.
14.
Kom hvidløg, timian og salt på stegepanden, og rør rundt.
15.
Kom gulerods-stavene på stegepanden, og steg dem i cirka 6 minutter, til de er møre.
Rødspætter:
16.
Skyl rødspættefileterne, og tør dem med et stykke køkkenrulle. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
17.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med en gaffel. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.
18.
Kom hvedemelet i en dyb tallerken.
19.
Kom rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken, og rør det sammen.
20.
Vend en rødspættefilet i hvedemel på begge sider, derefter i æg og til sidst i rasp. Læg den på en ren tallerken. Gentag med alle rødspættefileterne. Vask hænder. Se videoen.
21.
Kom smør og olie på en stor stegepande, og varm op til middel varme. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Se videoen.
22.
Læg rødspættefileterne på stegepanden. Steg fiskene 1 minut på hver side. Skru derefter ned til svag varme.
23.
Steg dem i 5-8 minutter på hver side, alt efter deres tykkelse. Kom evt. lidt mere fedtstof på panden, når du skal stege den anden side af rødspætten.
24.
Skær citronen i både, og fjern eventuelle sten.
25.
Drys kartoflerne med hakket persille, og servér med rødspætterne, gulerødderne, citronen og persillesovs. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2787 kJ / 666 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer