
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Grønne madpandekager med paneret laks
Grønne madpandekager med paneret laks
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 120 min.
Sværhedsgrad: Medium

De ser max giftige ud, de grønne pandekager. Men de smager af, ja, pandekager. Haps. Og med sprød laks og asiatisk dressing er du sikret en vinder på bordet.
TIP: Retten smager også helt fantastisk med avokado til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grønne madpandekager med paneret laks
Grønne madpandekager:
100 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
150 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
50 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
3 dl. mælk
4 ½ dl. mælk
1 ½ dl. mælk
2 æg
3 æg
1 æg
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
70 g. hvedemel
105 g. hvedemel
35 g. hvedemel
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
¼ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
1 knivspids sukker
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Peanutbutter-dressing:
1 lime
1 ½ lime
½ lime
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
6 spsk. peanutbutter
9 spsk. peanutbutter
3 spsk. peanutbutter
1- 1 ½ dl. vand
1 ½ - 2 dl. vand
½ - ¾ dl. vand
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja
Tilbehør:
1 rødkål
½ rødkål
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
Laks:
1 æg
1 dl. mel
1 ½ dl. mel
½ dl. mel
2 dl. pankorasp
3 dl. pankorasp
1 dl. pankorasp
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
3 knivspids peber
4 laksefileter
6 laksefileter
2 laksefileter
3 spsk. rapsolie
4 ½ spsk. rapsolie
1 ½ spsk. rapsolie
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør

Spinat

Mælk

Æg

Grahamsmel

Hvedemel

Olie - smagsneutral

Sukker

Salt

Lime

Hvidløg

Peanutbutter

Vand

Soja

Rødkål

Gulerod

Pankorasp

Peber

Laks (filet)

Rapsolie

Smør
Køkkenredskaber til grønne madpandekager med paneret laks
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
2 spiseskeer
1 dørslag
1 stor skål
1 stavblender
1 kop
1 mellem skål
1 citruspresser
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 blender eller minihakker
1 kartoffelskræller
1 stegepande
1 paletkniv
3 dybe tallerkner
1 gaffel
1 middagstallerken

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Dørslag

Stor røreskål

Stavblender

Kop

Mellem røreskål

Citruspresser

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Søjleblender

Kartoffelskræller

Stegepande

Paletkniv

Dyb tallerken

Gaffel

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grønne madpandekager:
3.
Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag, og lad den dryppe af i et rent viskestykke. Optøet spinat fra frost er klar til brug.
4.
Kom mælk og spinat i en skål, og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.
5.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Gør det samme med de to sidste æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.
7.
Lad dejen stå og hvile, imens du laver de andre ting klar.
Peanutbutter-dressing:
8.
Pres saften fra en lime. Se videoen.
Peanutbutter-dressing: Pres saften fra 1 ½ lime. Se videoen.
Peanutbutter-dressing: Pres saften fra en halv lime. Se videoen.
9.
Pil hvidløget.
10.
Kom limesaft, hvidløg, peanutbutter, vand og soja i en minihakker eller blender, og blend, til der ikke er flere klumper.
11.
Tilføj mere vand, hvis du synes den er for tyk. Smag dressingen til med soja og limesaft.
Tilbehør:
12.
Fjern de to yderste blade, og skyl rødkålen. Snit den i fine tynde strimler. Se videoen.
13.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær top og bund af. Skær derefter et lille stykke af gulerødderne, så de ikke triller på skærebrættet. Skær tynde stave af gulerødderne, og skær derefter stavene i tynde strimler. Se videoen.
Grønne madpandekager - fortsat:
14.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor stegepande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den, og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning, og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.
Paneret laks:
15.
Slå et æg ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Vask hænder. Se videoen.
16.
Kom melet i en anden tallerken.
17.
Bland panko-rasp, salt og peber sammen i en tredje tallerken.
18.
Pil, eller skær skindet af laksefileterne.
19.
Vend laksefileterne først i mel, så i det sammenpiskede æg og derefter i pankoraspen. Læg dem på en ren tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
20.
Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
21.
Læg laksefileterne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter på hver side, eller til de er sprøde på alle sider.
22.
Skær de panerede fiskefileter i skiver. Og lav din madpandekage-wrap med peanutbutterdressing, panerede lakseskiver, rødkål og gulerodsstrimler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3680 kJ / 880 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 47 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer