1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Fiskepakker med persillecreme

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Persillecreme: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.

4.

Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.

5.

Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 spiseske citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 ½ spiseske citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka ½ spiseske citronsaft. Se videoen.

6.

Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Se videoen.

7.

Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.

8.

Kogte kartofler: Skyl, eller skrub kartofler.

9.

Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

10.

Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

11.

Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre. Se videoen.

12.

Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.

13.

Fiskepakker: Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne. Skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-stængerne i små tern. Se videoen.

14.

Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Se videoen.

15.

Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.

16.

Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.

17.

Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

18.

Tag et ovnfast fad og en saks. Klip fire stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
Tag et ovnfast fad og en saks. Klip seks stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
Tag et ovnfast fad og en saks. Klip to stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.

19.

Skær 2 fiskefileter over på midten, så du i alt har 8 stykker fisk - 4 store stykker og 4 små stykker. Rul alle 8 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
Skær 3 fiskefileter over på midten, så du i alt har 12 stykker fisk - 6 store stykker og 6 små stykker. Rul alle 12 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.
Skær 1 fiskefilet over på midten, så du i alt har 4 stykker fisk - 2 store stykker og 2 små stykker. Rul alle 4 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir.

20.

Drys salt og peber over fiskefileterne.

21.

Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.

22.

Læg en lille smørklat på hver portion.

23.

Skær ½ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
Skær ¾ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
Skær ¼ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.

24.

Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede.

25.

Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.

26.

Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1912 kJ / 457 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 33 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Porrer

Porrer

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min