
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Mørbradgryde
Mørbradgryde
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Mormor-ret nummer ét! Mørbradgryde med svinekød i flødesovs med bacon og pølser, så får smagen et ekstra pift af mums! Vi bruger madlavningsfløde for at gøre retten lidt lettere, og du kan variere retten med både kartofler, kartoffelmos eller grøntsager til.
Tip: Kom champignon i retten for at give ekstra god umami smag til sovsen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mørbradgryde
Mørbradgryde:
1 svinemørbrad
1 ½ svinemørbrad
½ svinemørbrad
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
2 grillpølser
3 grillpølser
1 grillpølse
1 ½ spsk. olie
¾ spsk. olie
1 ½ tsk. røget paprika
2 ¼ tsk. røget paprika
¾ tsk. røget paprika
1 lille ds. tomatpuré (70 g.)
1 ½ små ds. tomatpuré (105 g.)
½ lille ds. tomatpuré (35 g.)
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 dl. hakkede tomater
1 ½ dl. hakkede tomater
½ dl. hakkede tomater
2 ½ dl. madlavningsfløde 8%
3 ¼ dl. madlavningsfløde 8%
1 ¼ dl. madlavningsfløde 8%
Tilbehør:
3 dl. ris
4dl. ris
1 ½ dl. ris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
Grøn salat

Svinemørbrad

Løg

Hvidløg

Wienerpølser

Olivenolie

Røget paprika

Tomatpuré

Peber

Salt

Hakkede tomater

Madlavningsfløde

Brune ris (fuldkornsris)

Vand

Grønt salathoved
Køkkenredskaber til mørbradgryde
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stor gryde
1 spatel
1 spiseske
1 teske
1 grydelåg

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Spatel

Spiseske

Teske

Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte ris:
3.
Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken. Se videoen.
Mørbradgryde:
4.
Puds mørbraden: Tag fat i en sene. Det er de hvide strimler på mørbraden. Stik spidsen af en stor skarp kniv ind under senen, og skær den af. Fortsæt, til du har fjernet alle sener. Se videoen.
5.
Skær mørbraden i 2 centimeter tykke skiver. Skær skiverne i store tern. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
6.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint.
7.
Skær grillpølserne i skiver på cirka 1 centimeter.
Skær grillpølsen i skiver på cirka 1 centimeter.
8.
Kom olie i en stor gryde, og varm den op til høj varme. Kom et stykke mørbrad i gryden. Hvis det syder, er olien varm.
9.
Kom mørbrads-ternene i gryden. Fordel dem med en spatel, så de ligger i ét lag. Steg i 1 minut. Vend dem, og steg i 1 minut på den anden side.
10.
Kom paprika, tomatpuré, løg og hvidløg i gryden, og skru ned for varmen. Rør rundt. Svits i 1-2 minutter.
11.
Krydr med salt og peber, og rør rundt. Se videoen.
12.
Kom pølse-skiverne, hakkede tomater og madlavningsfløde i gryden. Rør rundt.
13.
Læg låg på gryden, og skru ned på lav varme. Lad mørbradgryden simre i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
14.
Server din mørbradgryde med kogte ris og en grøn salat til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2050 kJ / 490 kcal
Protein: 35 %
Kulhydrat: 10 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 10 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer