1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Bøffer og deller>
  5. Karbonader med grønærter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Form kødet til 4 bøffer. Læg dem på en tallerken. Se videoen.
Form kødet til 6 bøffer. Læg dem på en tallerken. Se videoen.
Form kødet til 2 bøffer. Læg dem på en tallerken. Se videoen.

4.

Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Pisk ægget sammen. Se videoen.
Slå æggene ud i en kop og kom dem op i en tallerken. Pisk æggene sammen. Se videoen.

5.

Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Se videoen.

6.

Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.

7.

Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.

8.

Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.

9.

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Se videoen.

10.

Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.

11.

Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.

12.

Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 1205 kJ / 288 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 31 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 2,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, forme

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Gulerod, skære i tern

Gulerod, skære i tern

Sovs, opbagt

Sovs, opbagt

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min