Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge hvidkål:

3.

Pil de yderste blade af hvidkålen. Skær den over på midten. Du skal kun bruge ½ hvidkålshoved.

Pil de yderste blade af hvidkålen. Skær den over på midten. Og skær halvdelen i to halvdele. Du skal bruge ¾ hvidkålshoved.

Pil de yderste blade af hvidkålen. Skær den over på midten. Og skær halvdelen i to halvdele. Du skal kun bruge ¼ hvidkålshoved.

4.

Skær hvidkåls-stykkerne i 3-4 lige store stykker. Kom hvidkålen, vand og salt i en stor gryde med låg. Tænd for middelvarme, og bring det i kog. Lad hvidkålshovedet koge i 15 minutter, eller til det er mørt. Tag en lille skarp kniv, og stik i hvidkålen. Hvis kniven slipper let, er det færdigt.

5.

Stil et dørslag i vasken. Hæld hvidkålen i dørslaget, og lad den køle lidt af.

6.

Skær stokken fra hvidkålen, og hak den kogte hvidkål i tynde strimler. Se videoen.

Suppe:

7.

Kom hvidkål og mel i en mellemstor skål. Rør det sammen.

8.

Kom kål og melblandingen i en stor gryde. Kom vand og bouillonterninger op i gryden, og bring det i kog ved middelhøj varme.

9.

Tilsæt havregryn lidt efter lidt, mens du rører ofte, og lad det tykne.

10.

Når suppen er varm og er blevet tyk som en grød, så smag den til med peber, kommen og salt.

11.

Server med rugbrød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1501 kJ / 360 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 12 %

Kostfibre: 7 %

Kokkeskolevideoer

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Borsjtj

Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min