Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skrub eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Kom salt i, og læg låg på gryden.
Skrub eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Kom salt i, og læg låg på gryden.

4.

Kog kartoflerne i 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

5.

Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne i dørslaget. Lad dem køle af.

6.

Skær kartoflerne ud i mindre stykker.

7.

Kom ymer, mayonnaise og sennet i en stor skål. Rør rundt.

8.

Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har 1 spiseske. Kom løg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber.
Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har 1 ½ spiseske. Kom løg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber.
Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har ½ spiseske. Kom løg i dressingen, og rør rundt. Smag til med salt og peber.

9.

Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
Kom koldt vand i en balje, og skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

10.

Hak persillen fint, også stilkene. Se videoen.

11.

Bland persillen i dressingen, og vend kartoflerne rundt i dressingen til en kartoffelsalat.

Næringsindhold per portion

Energi: 1484 kJ / 353 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 51 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min