- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Hakkebøffer med bløde løg
Hakkebøffer med bløde løg
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Opskriften på hakkebøffer med bløde løg, kogte kartofler, hjemmelavet brun sovs og syltede rødbeder. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg. Og du kan jo pifte retten op med lidt kogte ærter eller en grøn salat for en komplet ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hakkebøffer med bløde løg
Hakkebøf med bløde løg:
2 løg
3 løg
1 løg
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Brun sovs:
20 g. smør
10 g. smør
2 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
2 dl. mælk
½ dl. kogevand fra kartoflerne
¼ dl. vand
Sovsekulør
½ - 1 tsk. mørk balsamicoeddike
¼ - ½ tsk. mørk balsamicoeddike
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Tilbehør:
500 g. kogte kartofler
750 g. kogte kartofler
250 g. kogte kartofler
Syltede rødbeder
Kartofler:
1 kg kartofler
1 ½ kg kartofler
½ kg kartofler
Vand til kogning
1 tsk salt
2 tsk salt
½ tsk salt
Løg
Hakket oksekød
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Smør
Hvedemel
Mælk
Kogevand
Sovsekulør
Balsamicoeddike (mørk)
Kartoffel
Rødbeder (syltede)
Vand
Køkkenredskaber til hakkebøffer med bløde løg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor stegepande
1 spatel
1 teske
1 stor gryde
1 piskeris
1 decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Spatel
Teske
Stor gryde
Piskeris
Decilitermål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte kartofler:
3.
Skrub eller skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Kom kartoflerne i en gryde med koldt vand, der lige dækker. Se videoen.
5.
Bring vandet i kog, og tilsæt salt.
6.
Kog kartoflerne under låg, til de er møre. Det tager cirka 20 minutter.
7.
Stik en kødnål eller spids kniv i kartoflerne. De er møre, hvis kartoflerne slipper let.
8.
Sæt en sigte ned i en stor skål. Sæt begge dele ned i vasken. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Husk at hælde væk fra dig selv!
9.
Kom kartoflerne tilbage i gryden, og sæt låg på. Gem kogevandet til sovsen.
Hakkebøffer og bløde løg:
10.
11.
Del kødet i fire lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
Del kødet i seks lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
Del kødet i to lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
12.
13.
Læg bøfferne på stegepanden, og sørg for at lægge dem væk fra dig selv, så olien ikke sprøjter. Steg hakkebøfferne 8 til 10 minutter på den ene side. Skru ned på middel varme. Se videoen.
Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Steg hakkebøfferne 8 til 10 minutter på den ene side. Skru ned på middel varme. Se videoen.
Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Steg hakkebøfferne 8 til 10 minutter på den ene side. Skru ned på middel varme. Se videoen.
14.
Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
15.
Vend hakkebøfferne, og steg dem 8 til 10 minutter på den anden side ved lav varme. Se videoen.
Brun opbagt sovs:
16.
Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Se videoen.
17.
Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet. Se videoen.
18.
Kom vandet fra kartoflerne i gryden med opbagningen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
19.
20.
21.
Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Se videoen.
Servering:
22.
Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2100 kJ / 502 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 3,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer