
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Koteletter med grønt
Koteletter med grønt
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 98 min.
Sværhedsgrad: Medium

Svinekoteletter kan være rigtigt lækre, hvis de bliver serveret med det rigtige tilbehør. Vores forslag til, hvordan du kan give dine svinekoteletter et pift, er ved at servere dem med ris og sprøde grøntsager i en cremet sauce af kokosmælk, karry og citronsaft. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til koteletter med grønt
Ris
6 dl vand
9 dl vand
3 dl vand
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
3 dl basmatiris eller paraboiled ris
4 ½ dl basmatiris eller paraboiled ris
1 ½ dl basmatiris eller paraboiled ris
Grøntsager
1 spidskål
1 ½ spidskål
½ spidskål
4 porrer
6 porrer
2 porrer
4 store gulerødder
6 store gulerødder
2 store gulerødder
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2-3 tsk. karry
3-4 tsk. karry
1-2 tsk. karry
1 lille dåse kokosmælk
1 ½ små dåser kokosmælk
½ lille dåse kokosmælk
½ citron (kun saften)
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
Koteletter
4 svinekoteletter uden ben
6 svinekoteletter uden ben
2 svinekoteletter uden ben
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt

Vand

Salt

Basmatiris

Spidskål

Porre

Gulerod

Olie - smagsneutral

Karry

Kokosmælk

Citron

Grisekoteletter

Smør
Køkkenredskaber til koteletter med grønt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
2 mellem gryder
1 grydelåg
1 gaffel
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 dørslag
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 grydeske
1 dåseåbner
1 citruspresser
1 teske
Køkkenrulle
1 stegepande
1 paletkniv

Måleskeer

Decilitermål

Mellem gryde

Grydelåg

Gaffel

Urtekniv

Skærebræt

Dørslag

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Grydeske

Dåseåbner

Citruspresser

Teske

Køkkenrulle

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Hæld så risene i gryden, og kog dem i 12-15 minutter. Se videoen.
4.
Tag risene af kogepladen. Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på igen, og lad risene trække i 10 minutter.
Grøntsager:
5.
Fjern de grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Skyl kålen, og lad den dryppe af. Skær kålen i mindre stykker. Se videoen.
6.
Skær roden og toppen af hver porre, og skyl og rens dem grundigt. Skær porrerne i skiver.
Se videoen.
Se videoen.
7.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær roden af hver gulerod. Skær derefter gulerødderne i skiver. Se videoen.
8.
Kom olien i en gryde, og varm den op. Kom kål, gulerødder og porrer i gryden, og krydr med karry. Rør rundt, og svits det hele i 3-4 minutter uden at det bliver brunt. Klik på vidoen og se, hvordan du svitser kål, gulerødder og porrer. Se videoen.
9.
Åben dåsen med kokosmælk, og hæld det i gryden. Kog grøntsager og kokosmælk i 3-4 minutter.
10.
Pres saften ud af citronen. Klik på vidoen og se, hvordan du presser saften af en citron. Smag grøntsagsblandingen til med citronsaft og salt. Se videoen.
Koteletter:
11.
Dup koteletterne med køkkenrulle. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
12.
Sæt en stegepande på kogepladen, og skru op på høj varme. Kom smør og olie på stegepanden, og lad det bruse op. Se videoen.
13.
Krydr koteletterne med salt på begge sider. Læg dem på stegepanden, og steg dem i 1 minut på den ene side.
14.
Vend koteletterne, og steg dem 1 minut på den anden side.
15.
Skru ned for varmen, og vend koteletterne. Steg i 3 minutter.
16.
Vend koteletterne igen, og steg dem færdige i 3 minutter på den anden side.
17.
Tjek, om koteletterne er færdige. De skal have en flot, brun farve. Hvis du er i tvivl, kan du skære en kotelet over, og se om den er gennemstegt. Tag koteletterne af stegepanden.
18.
Server koteletterne med grøntsager i karry og ris. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2705 kJ / 647 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer