1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Klassikere>
  5. Grisekød>
  6. Boller i karry med æble

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kødbollerne:

3.

Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

4.

Pil løgene, og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
Pil løgene, og riv det på den grove side af et rivejern. Se videoen.
Pil løget, og riv det på den grove side af et rivejern. Se videoen.

5.

Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

6.

Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.

7.

Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Vask hænder. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen med kød. Vask hænder. Se videoen.

8.

Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.

9.

Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.

10.

Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

11.

Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

Koge ris:

12.

Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.

Karrysovs med æble:

13.

Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.

14.

Pil, og hak løget fint. Se videoen.

15.

Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens. Se videoen.

16.

Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Se videoen.

17.

Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Se videoen.

18.

Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.

19.

Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.

20.

Kom grøntsagsbouillonen, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.

21.

Smag sovsen til med salt og peber. Se videoen.

Smag sovsen til med salt og peber. Se videoen.

22.

Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.

23.

Server dine boller i karry med kogte ris til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2761 kJ / 660 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Ris, koge

Ris, koge

Æbler, rive

Æbler, rive

Løg, hakke

Løg, hakke

Løg, svitse

Løg, svitse

Sovs, opbagt med mælk

Sovs, opbagt med mælk

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min