
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Æbler>
- Æblekage med rugbrødsrasp
Æblekage med rugbrødsrasp
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Den klassiske, danske æblekage. Her er den piftet op med hjemmelavet rugbrødsrasp for at gøre den endnu bedre!
Opskriften giver cirka 8 portioner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblekage med rugbrødsrasp
Æblemos:
8 æbler
2 tsk vaniljesukker
½ dl. vand
5 spsk. sukker
Æblekagerasp:
300 g. rugbrød
50 g. smør
50 g. sukker
1 knivspids salt
Pynt:
2 ½ dl. piskefløde

Æble

Vaniljesukker

Vand

Sukker

Rugbrød

Smør

Salt

Piskefløde
Køkkenredskaber til æblekage med rugbrødsrasp
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 lille skål
1 gryde
1 grydeske
1 rivejern
1 stegepande
1 paletkniv
Bagepapir
1 stor skål
1 håndmixer
1 glasskål til servering

Decilitermål

Spiseske

Køkkenvægt

Skærebræt

Urtekniv

Kartoffelskræller

Lille røreskål

Mellem gryde

Grydeske

Rivejern

Stegepande

Paletkniv

Bagepapir

Stor røreskål

Håndmixer

Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblemos:
3.
Tag et skærebræt, en lille skarp kniv og en kartoffelskræller. Skræl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både.
4.
Tag en gryde. Kom æblebåde, vaniljesukker, vand, den tomme vaniljestang og sukker i gryden.
5.
Kog æblerne i cirka 10 minutter, til de er helt møre. Rør rundt med en grydeske en gang imellem. Stik i et stykke æble med en lille spids kniv. Hvis kniven slipper nemt, er æblerne møre, og det hele er blevet til mos. Hvis æblemosen er for tynd, kan du lade den koge lidt længere, så væsken forsvinder.
6.
Lad mosen køle af, imens du laver resten.
Æblekagerasp:
7.
Tag et rivejern frem. Riv brødet på den fine side af rivejernet.
8.
Tag en stegepande frem. Kom smør på stegepanden, og lad det smelte.
9.
Kom rugbrød, sukker og salt på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til raspen er sprød. Rør hele tiden.
10.
Tag et stykke bagepapir. Hæld raspen over på bagepapiret, og lad den køle af.
Pynt:
11.
Tag en stor skål og en håndmixer. Kom fløde i skålen, og pisk den til flødeskum. Se videoen.
Saml kagen:
12.
Tag en glasskål frem. Læg et lag æblemos i bunden, og kom et lag rasp ovenpå. Gentag, så du får 2 lag.
13.
Kom flødeskummet på toppen af æblekagen, og servér.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1480 kJ / 354 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 11,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer