- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Hakkebøf
Hakkebøf
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hvordan steger man en hakkebøf, så den ikke bliver tør? Hvad er stegetiden? Det får du svaret på her i GoCooks grund-opskrift: En tommerfingerregel siger, at man skal stege 1 minut for hver milimeter hakkebøffen er høj. Husk, at hakkebøffer skal gennemsteges. Hvis du bruger en grillpande, så får du flotte stegestriber på din bøf. Server med lækkert tilbehør og spice op med dit yndlingskrydderi.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hakkebøf
Hakkebøffer
400-500 g hakket oksekød
600-750 g hakket oksekød
200-250 g hakket oksekød
½ tsk salt
1 tsk salt
½ tsk salt
1 knivspids peber
1 knivspids peber
1 knivspids peber
15 g smør (1 spsk.)
30 g smør (2 spsk.)
10 g smør (1 spsk.)
1 spsk. olie (smagsneutral)
2 spsk. olie (smagsneutral)
1 spsk. olie (smagsneutral)
Hakket oksekød
Salt
Peber
Smør
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til hakkebøf
1 stegepande
1 spatel
1 skærebræt
1 kokkekniv
Evt. 1 stegetermometer
Stegepande
Spatel
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegetermometer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hakkebøffer:
3.
Ælt kødet, til det hænger godt sammen. Se videoen.
4.
Del hakkekødet i 4 dele.
Del hakkekødet i 6 dele.
Del hakkekødet i 2 dele.
5.
Form dem til bøffer, der er cirka 1,5 til 2 centimeter tykke.
6.
Hak overfladen med en kniv.
7.
Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Varm smør og olie på en pande ved høj varme. Se videoen.
9.
Læg hakkebøfferne på panden. Skru ned til middel varme. Steg hakkebøfferne i cirka 8-10 minutter på den ene side.
Læg hakkebøfferne på panden. Skru ned til middel varme. Steg hakkebøfferne i cirka 8-10 minutter på den ene side. Hvis du ikke kan have alle hakkebøffer på panden på én gang, så steg halvdelen først.
10.
Steg hakkebøfferne cirka 8-10 minutter på den anden side.
11.
Kom salt og peber på hakkebøfferne. Brug gerne en peberkværn.
12.
Tjek, at hakkebøfferne er gennemstegte. Saften skal være klar, når du trykker på hakkebøfferne.
Tjek, at hakkebøfferne er gennemstegte. Saften skal være klar, når du trykker på hakkebøfferne. Steg det næste hold hakkebøffer, hvis du ikke havde plads til dem alle.
13.
Temperaturen i centrum af en hakkebøf skal være 70 grader, så der ikke er bakterier tilbage i kødet. Det kan du tjekke, hvis du har et stegetermometer.
14.
Server hakkebøffen i en burger eller med kartofler, grøn salat, grøntsager, syltede rødbeder og brun sovs. Se de mange opskrifter her på GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 853 kJ / 203 kcal
Protein: 49 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt: 4,7 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer