Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovn. Stil en bagerist midt i ovnen.

4.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med de andre æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i en stor skål. Se videoen.

5.

Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 30 x 25 cm).
Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 35 x 30 cm).
Kom kød, rasp, mælk, salt og peber op i skålen til ægget. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars. Form farsen til et stort, fladt brød og læg det i et ovnfast fad (ca. 25 x 20 cm).

6.

Dæk farsbrødet med baconskiver. Kom farsbrødet ind i ovnen og bag det i 15 minutter.

7.

Sovs: Skyl og skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skiver på cirka 1 ½ centimeters tykkelse.

8.

Tag farsbrødet ud af ovnen. Fordel gulerods- og pastinakstykkerne i fadet rundt om farsbrødet. Kom vand og mælk ovenpå grøntsagerne - ikke på farsbrødet. Sæt fadet med farsbrødet og grøntsagerne tilbage i ovnen og bag det i yderligere 30 minutter ved 180 grader.

9.

Kartoffelmos: Skyl og rens kartoflerne. Kom dem i en stor gryde. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Bring vandet i kog og kog dem i cirka 20 minutter, til de er helt møre. Se videoen.

10.

Stil en skål i håndvasken og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld kartoflerne og kogevandet ned i dørslaget og lad dem dryppe lidt af. Gem kogevandet.

11.

Kom kartoflerne tilbage i gryden og mos dem til kartoffelmos med et piskeris. Se videoen.

12.

Kom smør i mosen og rør den sammen, til smørret er helt smeltet. Smag mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk.

13.

Sovs - fortsat: Tag farsbrødet ud af ovnen. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Få eventuelt hjælp af en voksen. Varm væsken op ved middel varme. Stil fadet med fars tilbage i ovnen, imens du laver sovsen.

14.

Ryst fløde og hvedemel sammen i meljævner eller rør det sammen i en skål. Hæld det i gryden. Bring sovsen i kog, mens du rører rundt. Kom ribsgele, eddike, salt og peber i sovsen og rør rundt. Se videoen.

15.

Tilsæt et par dråber sovsekulør, til sovsen har en god brun farve. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike.

16.

Tag farsbrødet ud af ovnen. Tjek om kødet er gennemstegt: stik en gaffel i kødet. Saften må ikke være rød, den skal være helt klar og gennemsigtig.

Næringsindhold per portion

Energi: 3042 kJ / 727 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 12,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Mose

Mose

Sovs, jævne

Sovs, jævne

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 83 min