
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Æbleskiver med æbleskive
Æbleskiver med æbleskive
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Det her er ægte gammeldags æbleskiver. Sådan så de ud tilbage i 1700-tallet. Flade æbleskiver af skiver af frisk æble, dyppet i dej og stegt på en pande. De bliver lækre og sprøde, og så skal de spises med flormelis på. Klasse!
Opskriften giver cirka 25 indbagte æbleskiver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbleskiver med æbleskive
Æbleskiver:
250 g. hvedemel
4 dl. sødmælk
4 æg
4-6 æbler
100 g. smør til stegning
Evt. flormelis

Hvedemel

Sødmælk

Æg

Æble

Smør

Flormelis
Køkkenredskaber til æbleskiver med æbleskive
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 kop
1 stor skål
1 håndmixer
1 stegepande
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 spiseske
Evt. kerneudstrikker

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Kop

Stor røreskål

Håndmixer

Stegepande

Kartoffelskræller

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skær æbleskiver:
3.
Skyl og skræl æblerne. Skær kernehuset væk, og skær æblerne i skiver på cirka ½ centimeters tykkelse.
Dej:
4.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Kom mel og sødmælk op i skålen, og pisk det sammen med en håndmixer.
Steg æbleskiverne:
6.
Varm en stegepande op til middel varme. Kom en stor klat smør på panden.
7.
Dyp en æbleskive i dejen, og læg den på stegepanden. Gentag med alle skiverne. Steg et par stykker ad gangen.
8.
Steg dem på begge sider, til dejen er gylden og sprød. Læg dem på en tallerken, og gentag med alle æbleskiverne.
9.
Spis dem, mens de er lune.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 397 kJ / 95 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt 2,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer