Spidskål

Spidskål er en grøntsag. Spidskål er lysegrønt eller rødt og har form som en kegle. Du kan spise spidskål fx rå og svitset. Spidskål smager mildt som rå og stærkt, når den bliver svitset. Du kan bruge hvidkål i stedet for spidskål. Spidskål smager dejligt som en sprød salat.

Smag som rå: Mild og lidt sødt.

Holdbarhed

8 måneder i fryseren

2 uger i køleskabet

Opbevaring

Kom spidskål i en frysepose, og læg den i køleskabets grøntsagsskuffe. Spidskål kan holde sig i lang tid, helt op til 2 uger. Du kan komme spidskål i fryseren, men først skal du blanchere den. Det gør du ved at skære den i tynde strimler. Kog strimlerne i to minutter, kom koldt vand på, og lad kålen dryppe af. Nu er kålen klar til at komme i en frysepose, og derefter i fryseren. Spidskål der har været i fryseren, kan du bruge i gryderetter eller supper.

Retter med spidskål

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 140 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min