1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Lasagne>
  6. Lasagne med oksekød

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Lasagnen: Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

5.

Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Se videoen.

6.

Skyl squashen. Riv den på den grove side af et rivejern.

7.

Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.

8.

Kom kød og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.

9.

Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

10.

Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Se videoen.
Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 20x15 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Se videoen.

11.

Fortsæt, til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.

12.

Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Se videoen.

13.

Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.

14.

Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.

15.

Skær citronerne over, og pres saften fra den. Se videoen.
Skær citronen over, og pres saften fra den. Se videoen.

16.

Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.

17.

Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 4506 kJ / 1077 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 12 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Lasagne, samle

Lasagne, samle

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min