
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Lasagne med oksekød
Lasagne med oksekød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lasagne står næsten med garanti ret højt oppe på din “livret-liste”? Og så er det da heldigt, at du kan lave det helt selv ;-) Lasagne med oksekød giver cirka 25,4 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere CO2 end lasagne med bønner. Så prøv den også!
Tip: Du kan lave din egen mornaysauce, hvis du vil være rigtig mad-nørdet. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med oksekød
Kødsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 squash (ca. 300 g)
1 ½ squash (ca. 450 g)
½ squash (ca. 150 g)
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
500 g hakket oksekød
750 g hakket oksekød
250 g hakket oksekød
2 tsk. oregano
3 tsk. oregano
1 tsk. oregano
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Lasagne:
2 spsk. olie til at smøre fadet
3 spsk. olie til at smøre fadet
1 spsk. olie til at smøre fadet
16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 g)
24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g)
8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g)
1 brik mornaysauce (ca. ½ liter)
1 ½ brik mornaysauce (ca. 7½ dl)
½ brik mornaysauce (ca. 2 ½ dl)
100 g revet ost
150 g revet ost
50 g revet ost
3 spsk. rasp
4 ½ spsk. rasp
1 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ dl mandler
¾ dl mandler
¼ dl mandler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
75 g bær (fx hindbær)
115 g bær (fx hindbær)
40 g bær (fx hindbær)

Løg

Hvidløg

Peberfrugt

Squash

Olie - smagsneutral

Hakket oksekød

Oregano (tørret)

Hakkede tomater

Salt

Peber

Lasagneplader (fuldkorn)

Mornaysauce

Revet ost

Rasp

Spidskål

Æble

Mandler

Citron

Hindbær
Køkkenredskaber til lasagne med oksekød
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor gryde
1 grydeske
1 ovnfast fad
1 stor skål
1 citruspresser
1 lille skål

Spiseske

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Stor gryde

Grydeske

Ovnfast fad

Stor røreskål

Citruspresser

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Se videoen.
5.
Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Se videoen.
6.
Skyl squashen. Riv den på den grove side af et rivejern.
7.
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
8.
Kom kød og oregano i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
9.
Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden, og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
Samle lasagne:
10.
Smør et ovnfast fad (cirka 30x20 centimeter) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagneplader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornaysauce. Se videoen.
Smør et ovnfast fad (cirka 20x15 centimeter) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagneplader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornaysauce. Se videoen.
11.
Fortsæt, til der hverken er kødsovs eller lasagneplader tilbage. Slut af med mornaysauce og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
Salat:
12.
Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Se videoen.
13.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
14.
Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten. Se videoen.
15.
Skær citronerne over, og pres saften fra den. Se videoen.
Skær citronen over, og pres saften fra den. Se videoen.
16.
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
17.
Drys til sidst bær over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 12 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer