
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Lasagne>
- Lasagne med oksekød
Lasagne med oksekød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lasagne står næsten med garanti ret højt oppe på din “livret-liste”? Og så er det da heldigt, at du kan lave det helt selv ;-) Lasagne med oksekød giver cirka 25,4 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere CO2 end lasagne med bønner. Så prøv den også!
Tip: Du kan lave din egen mornaysauce, hvis du vil være rigtig mad-nørdet. Se opskriften på Mornaysovs her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med oksekød
Kødsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 squash (ca. 300 g.)
1 ½ squash (ca. 450 g.)
½ squash (ca. 150 g.)
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
2 tsk. oregano
3 tsk. oregano
1 tsk. oregano
Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Lasagne:
2 spsk. olie til at smøre fadet
3 spsk. olie til at smøre fadet
1 spsk. olie til at smøre fadet
16 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 350 g.)
24 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 525 g.)
8 fuldkorns-lasagne-plader (ca. 175 g.)
1 brik mornay-sovs (ca. ½ liter)
1 ½ brik mornay-sovs (ca. ¾ liter)
½ brik mornay-sovs (ca. 2 ½ dl.)
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
3 spsk. rasp
4 ½ spsk. rasp
1 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ dl. mandler
¾ dl. mandler
¼ dl. mandler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
75 g. bær i sæson (fx hindbær)
115 g. bær i sæson (fx hindbær)
40 g. bær i sæson (fx hindbær)

Løg

Hvidløg

Peberfrugt

Squash

Olie

Hakket oksekød

Oregano (tørret)

Hakkede tomater

Salt

Peber

Lasagneplader (fuldkorn)

Mornaysovs

Revet ost

Rasp

Spidskål

Æble

Mandler

Citron

Hindbær
Køkkenredskaber til lasagne med oksekød
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor gryde
1 grydeske
1 ovnfast fad
1 stor skål
1 citruspresser
1 lille skål

Spiseske

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv

Rivejern

Stor gryde

Grydeske

Ovnfast fad

Stor skål

Citruspresser

Lille skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Lasagnen: Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
5.
Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Se videoen.
6.
Skyl squashen. Riv den på den grove side af et rivejern.
7.
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
8.
Kom kød og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
9.
Kom hakkede tomater, squash og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
10.
Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 30x20 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Se videoen.
Samle lasagne: Smør et ovnfast fad (ca. 20x15 cm.) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagne-plader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornay-sovs. Se videoen.
11.
Fortsæt, til der ikke er hverken kødsovs eller lasagne-plader tilbage. Slut af med mornay-sovs og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
12.
Salaten: Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Se videoen.
13.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
14.
Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten.
15.
Skær citronerne over, og pres saften fra den. Se videoen.
Skær citronen over, og pres saften fra den. Se videoen.
16.
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
17.
Har du et par af sæsonens bær, så drys dem også over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4506 kJ / 1077 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 12 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer