![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Kålsalat med sydeuropæisk dressing
Kålsalat med sydeuropæisk dressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Salat med 5 ingredienser](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968579/71163077/171bba6fb2b9598f6d2e21a3759383cf/1920x/thumbnail-8.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Her er GoCooks udgave af en sydeuropæisk kålsalat inspireret af Italien, Spanien og Grækenland. Du kommer til at elske den!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kålsalat med sydeuropæisk dressing
Dressing:
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
1 ½ spsk. balsamico
½ spsk. balsamico
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Salat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
200 g. cherrytomat
300 g. cherrytomat
100 g. cherrytomat
150 g. feta
225 g. feta
75 g. feta
½ dl. basilikum
¾ dl. basilikum
¼ dl. basilikum
![](/media/y1dgtqfz/olivenolie-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olivenolie
![](/media/4s5jfsvq/moerk_balsamico-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Balsamicoeddike (mørk)
![](/media/hfxceikq/fdb-honning.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Honning
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/gizaj3tx/spidskaal.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spidskål
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
![](/media/w0tcun3p/cherrytomater-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Cherrytomat
![](/media/41alhp2r/fdb_-salatost_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fetaost
![](/media/gszin5cl/basilikum.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Basilikum
Køkkenredskaber: til kålsalat med sydeuropæisk dressing
1 spiseske
1 teske
1 kniv bestik
1 køkkenvægt
1 lille skål
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 røreske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/mc1oqipn/kniv.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kniv bestik
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Kom olie, balsamico, honning, salt og peber i en lille skål og rør det sammen til en dressing. Smag til med balsamico, honning, salt og peber.
Salat:
4.
Fjern de to yderste blade, og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Se videoen.
5.
Skyl agurken, og skær den i halve skiver. Kom dem op i skålen.
6.
Skyl cherrytomaterne. Skær dem i halve. Kom dem op i skålen.
7.
Hæld vandet fra feta-osten, og skær feta-osten i små tern. Kom dem op i skålen.
8.
Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikum i vandet. Lad basilikum dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
Samle kålsalat med sydeuropæisk dressing:
9.
Hæld dressingen over salaten, og vend salaten rundt, til dressingen dækker det hele.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 890 kJ / 213 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 14 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer