![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Tomatlasagne med rejer
Tomatlasagne med rejer
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 86 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/t2rkugbo/fdb-web12.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.
Server lasagnen med friskt, snittet kål og fuldkornsbrød. Hvis du er rigtig sej, så server hjemmelavede grovflutes til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tomatlasagne med rejer
Lasagne:
1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader
1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader
½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader
2 løg
3 løg
1 løg
3-4 fed hvidløg
5-6 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 stor eller 2 små fennikler (ca. 250 g.)
1 ½ stor eller 3 små fennikler (ca. 375 g.)
½ stor eller 1 lille fennikel (ca. 125 g.)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3-4 kviste frisk timian eller 4 tsk. tørret timian
4-5 kviste frisk timian eller 5 tsk. tørret timian
1-2 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
1 tsk. cayennepeber eller paprika
1 ½ tsk. cayennepeber eller paprika
½ tsk. cayennepeber eller paprika
250 g. rejer (optøet) eller 250 g. fisk i tern
375 g. rejer (optøet) eller 375 g. fisk i tern
125 g. rejer (optøet) eller 125 g. fisk skåret i tern
6-8 tomater
9-12 tomater
3-4 tomater
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
½ økologisk citron
1 økologisk citron
¼ økologisk citron
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Tilbehør:
250 g. spidskål eller anden kål
375 g. spidskål eller anden kål
125 g. spidskål eller anden kål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød
![](/media/d2afiayr/pasta.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lasagneplader (fuldkorn)
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/g3ihuxxy/fennikel.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fennikel
![](/media/pivfvzwz/hakkede_tomater-08-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hakkede tomater
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/nvgdyvri/timian.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Timian (frisk)
![](/media/shgd0zie/colourbox2244287.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Cayennepeber
![](/media/xk1azgad/madagaskarejer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rejer
![](/media/kjtixvwa/tomater-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomat
![](/media/ajbjzkmm/fdb_-ost_revet_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Revet ost
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/gizaj3tx/spidskaal.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spidskål
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
![](/media/qe3n5kww/fuldkornsbroed-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til tomatlasagne med rejer
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 skærebræt (2 hvis der bruges rå fisk)
1 dåseåbner
1 dørslag
1 stor gryde
1 grydeske
1 hvidløgspresser
1 rivejern
2 teskeer
1 ovnfast fad
1 lille ovnfast fad
1 gaffel
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/wo0emigz/fdb-redskaber45.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dåseåbner
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/mqsguq30/ovnfast-fad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ovnfast fad
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
Pil, og hak løget groft. Se videoen.
4.
Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.
5.
Skær fennikel i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
6.
Varm olien op i en gryde.
7.
Svits løgene i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.
8.
Pil, og pres hvidløgene. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens. Se videoen.
9.
Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Se videoen.
10.
Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.
11.
Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.
12.
Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
13.
Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.
Saml lasagnen og bag den:
14.
Tænd ovnen på 200 grader.
15.
Begynd med at lægge cirka ¼ af sovsen i bunden af et fad. Fordel ⅓ af rejerne eller fisketernene over sovsen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
16.
Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.
17.
Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.
18.
Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
19.
Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og drys revet ost over.
20.
Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den i 4-5 minutter mere, til osten er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.
Tilbehør:
21.
Vask agurken, og skær den i tynde skiver.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
22.
Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Se videoen.
23.
Servér lasagnen med spidskål, agurk og fuldkornsbrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2079 kJ / 495 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer