1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Tomatlasagne med rejer

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil, og hak løget groft. Se videoen.

4.

Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.

5.

Skær fennikel i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.

6.

Varm olien op i en gryde.

7.

Svits løgene i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.

8.

Pil, og pres hvidløgene. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.

9.

Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Se videoen.

10.

Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.

11.

Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.

12.

Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Se videoen.

13.

Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.

14.

Tænd ovnen på 200 grader.

15.

Saml lasagnen: Begynd med at lægge cirka ¼ af sovsen i bunden af et fad. Fordel ⅓ af rejerne eller fisketernene over sovsen.

16.

Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.

17.

Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.

18.

Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.

19.

Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og drys revet ost over.

20.

Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den i 4-5 minutter mere, til osten er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.

21.

Vask agurken, og skær den i tynde skiver.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.

22.

Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Se videoen.

23.

Servér lasagnen med spidskål, agurk og fuldkornsbrød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2079 kJ / 495 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 22 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Fennikel, ordne

Fennikel, ordne

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 66 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min