
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Lasagne>
- Tomatlasagne med rejer
Tomatlasagne med rejer
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 86 min.
Sværhedsgrad: Medium

Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.
Server lasagnen med friskt, snittet kål og fuldkornsbrød. Hvis du er rigtig sej, så server hjemmelavede grovflutes til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tomatlasagne med rejer
Ingredienser
1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader
1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader
½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader
2 løg
3 løg
1 løg
3-4 fed hvidløg
5-6 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 stor eller 2 små fennikler (ca. 250 g.)
1 ½ stor eller 3 små fennikler (ca. 375 g.)
½ stor eller 1 lille fennikel (ca. 125 g.)
2 dåser hakkede tomater
3 dåser hakkede tomater
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3-4 kviste frisk timian eller 4 tsk. tørret timian
4-5 kviste frisk timian eller 5 tsk. tørret timian
1-2 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
1 tsk. cayennepeber eller paprika
1 ½ tsk. cayennepeber eller paprika
½ tsk. cayennepeber eller paprika
250 g. rejer (optøet) eller 250 g. fisk i tern
375 g. rejer (optøet) eller 375 g. fisk i tern
125 g. rejer (optøet) eller 125 g. fisk skåret i tern
6-8 tomater
9-12 tomater
3-4 tomater
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
½ økologisk citron
1 økologisk citron
¼ økologisk citron
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Tilbehør
250 g. spidskål eller anden kål
375 g. spidskål eller anden kål
125 g. spidskål eller anden kål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød

Lasagneplader (fuldkorn)

Løg

Hvidløg

Fennikel

Hakkede tomater

Olie

Timian (frisk)

Cayennepeber

Rejer

Tomat

Revet ost

Citron

Salt

Peber

Spidskål

Agurk

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til tomatlasagne med rejer
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 skærebræt (2 hvis der bruges rå fisk)
1 dåseåbner
1 dørslag
1 stor gryde
1 grydeske
1 hvidløgspresser
1 rivejern
2 teskeer
1 ovnfast fad
1 lille ovnfast fad
1 gaffel

Køkkenvægt

Stor skarp kniv

Lille skarp kniv

Skærebræt

Dåseåbner

Dørslag

Stor gryde

Grydeske

Hvidløgspresser

Rivejern

Teske

Ovnfast fad

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil, og hak løget groft. Se videoen.
4.
Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.
5.
Skær fennikel i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Se videoen.
6.
Varm olien op i en gryde.
7.
Svits løgene i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.
8.
Pil, og pres hvidløgene. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.
9.
Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Se videoen.
10.
Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.
11.
Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.
12.
Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
13.
Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.
14.
Tænd ovnen på 200 grader.
15.
Saml lasagnen: Begynd med at lægge cirka ¼ af sovsen i bunden af et fad. Fordel ⅓ af rejerne eller fisketernene over sovsen.
16.
Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.
17.
Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.
18.
Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
19.
Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og drys revet ost over.
20.
Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den i 4-5 minutter mere, til osten er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.
21.
Vask agurken, og skær den i tynde skiver.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
22.
Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Se videoen.
23.
Servér lasagnen med spidskål, agurk og fuldkornsbrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2079 kJ / 495 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer