Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Læg bagepapir på en bageplade. Læg baconskiverne i et lag på bagepapiret.

5.

Steg baconskiverne i ovnen i cirka 12 minutter, til de er sprøde. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad baconskiverne køle af.

6.

Kom græskarkernerne på en kold stegepande. Tænd for varmen, og steg græskarkernerne i et par minutter, til de er sprøde.

7.

Skyl spidskålen, og skær stokken af. Flæk spidskålen i to med en stor kniv. Skær den i meget tynde strimler. Læg dem i et fad. Se videoen.

8.

Skyl forårsløget. Skær rod og top af. Skær forårsløgene i tynde skiver, og læg dem ned i fadet.

9.

Skær stokken af hjertesalaten, og del den i blade.
Se videoen.

10.

Læg bladene i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Skyl bladene fri for jord. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Læg dem i fadet. Se videoen.

11.

Dressing: Skræl peberroden. Riv den på den fine side af et rivejern. Kom den revne peberrod i en lille skål.

12.

Skær citronen over i to halve. Pres citronsaft ud af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft.
Se videoen.

13.

Kom yoghurt i skålen med citronsaft og peberrod, og bland det sammen.

14.

Smag dressingen til med salt, peber og sukker.
Bland dressingen sammen med en ske.

15.

Hæld dressingen over salaten, og bland det sammen.

16.

Hak eller klip baconskiverne i tern på 1 x 1 centimeter. Bland baconternene i spidskålssalaten, og drys med græskarkerner.

Næringsindhold per portion

Energi: 767 kJ / 183 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 28 %

Fedt: 47 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Salat, skylle

Salat, skylle

Salat, skylle

Salat, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 58 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min