Hvidkål

Hvidkål er en grøntsag. Vi har spist hvidkål i Danmark siden 1600-tallet. Hvidkål er rundt som et hoved. Det består af mange hvide og lysegrønne blade. Du kan spise hvidkål rå, kogt og stuvet. Når man stuver koger man hvidkålen i en sovs. Hvidkål er lidt stærk og sprødt, når det er er råt. Hvidkål smager mildt og er blødt, når det er kogt og stuvet. Du kan bruge spidskål i stedet for hvidkål.

Smag, kogt: Mildt og lidt sødt.

Holdbarhed

8 måneder i fryseren

14 dage i køleskabet

Opbevaring

Kom hvidkål i køleskabet.  Her kan den holde sig i op til 3 uger. Du kan også komme kål i fryseren. Før du kommer kål i fryseren, skal du blanchere det. Det gør du ved at snitte den fint, og komme den i kogende vand i 2 minutter. Kom kålen i kold vand, og lad den dryppe af i en sigte. Kom herefter kålen i fryseposer, og læg det i fryseren.  

 

Retter med hvidkål

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 95 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 68 min