Spidskål

Spidskål er en grøntsag. Spidskål er lysegrønt og har form som en kegle. Du kan spise spidskål rå og varmetilberedt. I mange opskrifter kan du bruge hvidkål i stedet for spidskål. Spidskål smager dejligt som en sprød salat.

SMAG: Mild kålsmag i forhold til andre typer kål og derfor velegnet til salater. Når spidskål bliver svitset eller stuvet, får den en sød smag.

SÆSON: Spidskål kaldes også for sommerkål. Det er i sæson fra juni til november, og det kan holde sig i relativt lang tid, hvis det opbevares korrekt. I Danmark kan man dog få importeret spidskål året rundt.

Holdbarhed

8 måneder i fryseren

2 uger i køleskabet

Opbevaring

Kom spidskål i en frysepose, og læg den i køleskabets grøntsagsskuffe. Spidskål kan holde sig i lang tid - faktisk flere uger. Du kan komme spidskål i fryseren, men først skal du blanchere det. Det gør du ved at skære det i tynde strimler. Kog strimlerne i to minutter, kom koldt vand på, og lad kålen dryppe af. Nu er kålen klar til at komme i en frysepose, og derefter i fryseren. Spidskål, der har været i fryseren, kan bruges i gryderetter eller supper.

Retter med spidskål

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min