- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kylling med grøntsager
Kylling med grøntsager
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 51 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kyllingekød har en dejlig smag, og hvem kan ikke li' en skøn kyllingefilet. Den er let at spise, fordi der hverken er skind på eller ben i, men det blot er lækkert kyllingekød hele vejen igennem. Server den sammen med de sprøde grøntsager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling med grøntsager
Kylling
400 g. kyllingefilet
200 g. kyllingefilet
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Grøntsager
400 g. spidskål
600 g. spidskål
200 g. spidskål
300 g. gulerødder
450 g. gulerødder
150 g. gulerødder
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. tørret basilikum
¾ tsk. tørret basilikum
¼ tsk. tørret basilikum
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
Ris
4 dl. parboiled ris
6 dl. parboiled ris
2 dl. parboiled ris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Kyllingebryst
Salt
Peber
Olie - smagsneutral
Spidskål
Gulerod
Basilikum
Vand
Ris (parboiled)
Køkkenredskaber til kylling med grøntsager
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
2 skærebrætter
1 stegepande
2 grydeskeer
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
2 mellem gryder
2 grydelåg
1 gaffel
4 middagstallerkener
6 middagstallerkener
2 middagstallerkener
Køkkenvægt
Måleskeer
Målebæger
Skærebræt
Stegepande
Grydeske
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Mellem gryde
Grydelåg
Gaffel
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
Læg kyllingebrysterne på et skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling. Drys kyllingebrysterne med salt og peber.
4.
5.
6.
Grøntsager:
7.
8.
9.
Hæld olie i en gryde, og varm den op til middelvarme.
10.
11.
Kom salt, basilikum og vand i gryden. Rør rundt, og skru ned. Læg låg på gryden, og kog det hele i 2-5 minutter. Grøntsagerne skal stadig være sprøde. Smag dig frem.
Ris:
12.
Kom ris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter. Se videoen.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1323 kJ / 316 kcal
Protein: 54 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer