1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Burger>
  5. Danske skate sliders

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom 2 liter vand i en gryde, og bring vandet i kog.
Kom 3 liter vand i en gryde, og bring vandet i kog.
Kom 1 liter vand i en gryde, og bring vandet i kog.

4.

Kom bønnerne i gryden, og lad dem koge i 2 minutter. Hæld dem i et dørslag, og lad dem køle lidt af.

5.

Pres saften ud af limen. Se videoen.
Pres saften ud af den halve lime. Se videoen.

6.

Kom limesaft, bønner og cremefraiche i en blender. Blend, til det er en grøn creme uden klumper.

7.

Smag bønnecremen til med salt.

8.

Pil de yderste blade af spidskålen, og skær spidskålen i strimler. Se videoen.

9.

Skyl, og skræl rødbeden. Riv den på den fine side af rivejernet.

10.

Pil, og hak hvidløget. Se videoen.

11.

Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.

12.

Kom rødbede, hvidløg, persille, hakket oksekød og salt i en skål. Rør det sammen med en grydeske.

13.

Del farsen i 8 lige store portioner, og form dem til flade bøffer.
Del farsen i 4 lige store portioner, og form dem til flade bøffer.

14.

Varm olie op på en stegepande. Se videoen.

15.

Steg bøfferne på den ene side i cirka 5 minutter. Vend bøfferne, og steg dem i 5 minutter på den anden side, til de er gyldne og gennemstegte.

16.

Læg bøfferne på en tallerken.

17.

Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister, og skær dem over.

18.

Kom cirka 2 spiseskeer bønnecreme og en bøf på bollens nederste del. Læg spidskål ovenpå bøffen.

19.

Saml burgeren med den øverste del af bollen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2783 kJ / 663 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 34 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt 9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Hakkebøf, stege

Hakkebøf, stege

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 80 min