Mælk

Mælk er et mejeriprodukt. Mælk er hvidt og smager mildt. Mælk kan indeholde forskellige mængder af fedt. Jo mere fedt den indeholder, jo mere fed smager den. 

Du kan drikke mælk fra glas, eller bruge mælk når du laver bechamelsauce eller bager luftige boller. Der er B12 i Mælk, men der er ikke jern i mælk. 

Holdbarhed

2 dage i køleskabet (Åbnet)

5 måneder i fryseren

7 dage i køleskabet (Uåbnet)

Opbevaring

Opbevar mælk i køleskabet. Opbevar ikke mælk sammen med fødevarer der lugter meget. Så kan mælken nemlig komme til at smage mærkeligt. Du kan komme mælk i fryseren. Mælk, der har været i fryseren, kan du bruge i mad og til at bage med.

Retter med mælk

Svenske fastelavnsboller - semlor

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Havregrød med æbler

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Kagecreme - vaniljecreme

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Tærte med laks og spinat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min