Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt mælken, og rør rundt. Blandingen skal være lillefingervarm. Se videoen.

4.

Hæld smør og mælk i en røreskål. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er opløst.

5.

Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen.

6.

Tilsæt vaniljesukker, sukker og salt, og rør rundt.

7.

Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.

8.

Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen. Brug hænderne, hvis det bliver for svært at røre i. Dejen er ret blød, så hvis du har en røremaskine, så brug den. Se videoen.

9.

Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time og 15 minutter.

10.

Læg bagepapir på to bageplader.

11.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen tyndt ud, til den er cirka 1 centimeter tyk.

12.

Stik runde donuts ud af dejen med et glas eller udstikkere.

13.

Stik et stort hul i midten af hver donut med en udstikker eller et lille snapseglas.

14.

Læg dine donuts på bagepladerne. De må ikke røre ved hinanden. Læg et rent viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.

15.

Stil en bagerist på en bageplade. Hav den klar tæt på komfuret.

16.

Varm olien op i en stor gryde, til den er 170 grader varm. Brug et stegetermometer til at holde øje med temperaturen, så du kan skrue op eller ned for varmen. Den skal helst være omkring 170 grader hele tiden.

17.

Kom forsigtigt 1 donut i gryden med en hulske. Kog i 2 minutter, og vend den med en ske. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kog i 2 minutter mere. Tag den forsigtigt op, og lad den dryppe af på bageristen.

18.

Du kan koge 2-4 ad gangen afhængigt af, hvor stor din gryde er. De skal koge i cirka 2 minutter på hver side. Hold godt øje med dem hele tiden, så de ikke bliver brændte.

19.

Dyp dine donuts i sukker, eller pynt dem med for eksempel glasur, slik, smeltet chokolade eller krymmel.

Næringsindhold per portion

Energi: 1326 kJ / 317 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 54 %

Heraf mættet fedt: 5,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min