![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Bechamelsovs
Bechamelsovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Bechamelsovs](/remote.axd/tv.samvirke.dk/7718127/26795272/975feec06a914eb769bd93c8098a79f4/1920x/thumbnail-2.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Ingen lasagne uden bechamelsovs!
Opskriften passer til en lasagne til 4 personer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bechamelsovs
Bechamelsovs:
20 g. smør
2 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
½ dl. vand
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 knivspids muskatnød
1 håndfuld revet ost
Evt. et lille stykke blåskimmelost
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/plgf2br1/muskat-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Muskat (stødt)
![](/media/iweheyge/fdb_-parmesan.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Parmesanost
![](/media/2ucbgkwj/blaaskimmelost-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Blåskimmelost
Køkkenredskaber til bechamelsovs
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille gryde
1 piskeris
1 spiseske
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/idtnxybf/piskeris.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskeris
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bechamelsovs:
3.
Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
4.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
5.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
6.
Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
7.
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
8.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
9.
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen.
10.
Smag til med parmesanost og evt. blåskimmelost
11.
Smag bachamelsovsen til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 590 kJ / 141 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer