![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Springsuppe
Springsuppe
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
![Gorm og 100% din ret program 5: Ridning og suppe](/remote.axd/tv.samvirke.dk/7718128/8806718/55da3848ebde6a82a38f41b6e92fb8f3/1920x/thumbnail-3.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
En springsuppe er eminent til dig, der elsker heste og ridebanespringning, eller som bare godt kan lide en god og fyldig suppe! Louise elsker at gå til ridning, og hun har lavet denne kartoffelsuppe sammen med Gorm. Prøv selv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til springsuppe
Ingredienser
500 g. store kartofler (ca. 4 stk.)
750 g. store kartofler (ca. 6 stk.)
250 g. store kartofler (ca. 2 stk.)
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
8 dl vand
12 dl vand
4 dl vand
1 terning hønsebouillon
1 ½ terning hønsebouillon
½ terning hønsebouillon
2 dl mælk
3 dl mælk
1 dl mælk
1 citron
½ citron
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Oksekødsfyld
300 g. oksekød i strimler eller tern
450 g. oksekød i strimler eller tern
150 g. oksekød i strimler eller tern
1 tsk. tørret basilikum
1 ½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. tørret basilikum
1 citron
½ citron
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
![](/media/xx4no3om/kartofler2_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffel
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/4u5k5lse/hoensebouillion-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hønsebouillon
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/k1lp25xp/okse2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Oksekød
![](/media/gszin5cl/basilikum.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Basilikum
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til springsuppe
1 køkkenvægt
2 teskeer
2 spiseskeer
1 decilitermål
1 kartoffelskræller
1 mellem gryde
1 grydelåg
2 grydeskeer
1 stor kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 stegepande
1 tallerken
1 stavblender
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/xiueieh2/grydelåg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydelåg
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/kp5m4w3q/tallerken.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Middagstallerken
![](/media/c0pjhfgr/stavblender-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stavblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
5.
Kom smør i en gryde, og smelt det ved middel varme.
6.
Hæld kartoflerne i gryden, og svits dem i cirka 3 minutter. Rør rundt imens. De må ikke blive brune. Se videoen.
Hæld kartoflerne i gryden, og svits dem i cirka 3 minutter. Rør rundt imens. De må ikke blive brune.
Se videoen.
Se videoen.
7.
Hæld vand og hønsebouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog det i 20 minutter.
Hæld vand og hønsebouillon i gryden. Læg låg på gryden og kog det i 20 minutter.
Oksekødsfyld:
8.
Put oksekød, basilikum, salt og peber i en skål, og bland det sammen med en grydeske. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
Skær citronen over i to halve, og pres 2 spiseske citronsaft ud over oksekødsblandingen. Rør rundt. Se videoen.
10.
Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tern. Se videoen.
11.
Hæld olie på en stegepande og varm den op. Læg gulerødderne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Put oksekødet på stegepanden, og steg videre i 5 minutter. Rør rundt imens.
Hæld olie på en stegepande og varm den op. Læg gulerødderne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Put oksekødet på stegepanden, og steg videre i 5 minutter. Rør rundt imens.
12.
Tag stegepanden af varmen. Læg oksekødsfyldet over på en tallerken.
Tag stegepanden af varmen og hæld oksekødsfyldet over på en tallerken.
Tag stegepanden af varmen og læg oksekødsfyldet over på en tallerken.
13.
Tag suppen af varmen, og lad den køle lidt af.
Suppe - fortsat:
14.
Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender. Blend i cirka 2 minutter, indtil der ikke er flere klumper i suppen. Se videoen.
15.
Sæt gryden tilbage på kogepladen, og bring suppen i kog.
16.
Skær citronen over i to halve. Pres 2 spiseskeer citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Se videoen.
Skær citronen over i to halve. Pres 3 spiseskeer citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Se videoen.
Skær citronen over i to halve. Pres 1 spiseske citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Se videoen.
17.
Hæld sødmælk i suppen. Lad suppen koge i 2 minutter.
Tilsæt mælk til suppen. Lad suppen koge i 2 minutter.
Anret suppen:
18.
Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme.
Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme!
Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1955 kJ / 465 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer