Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Suppe:

3.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

4.

Skær kartoflerne i tern. Se videoen.

5.

Kom smør i en gryde, og smelt det ved middel varme.

6.

Hæld kartoflerne i gryden, og svits dem i cirka 3 minutter. Rør rundt imens. De må ikke blive brune. Se videoen.
Hæld kartoflerne i gryden, og svits dem i cirka 3 minutter. Rør rundt imens. De må ikke blive brune.
Se videoen.

7.

Hæld vand og hønsebouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog det i 20 minutter.
Hæld vand og hønsebouillon i gryden. Læg låg på gryden og kog det i 20 minutter.

Oksekødsfyld:

8.

Put oksekød, basilikum, salt og peber i en skål, og bland det sammen med en grydeske. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

9.

Skær citronen over i to halve, og pres 2 spiseske citronsaft ud over oksekødsblandingen. Rør rundt. Se videoen.

10.

Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tern. Se videoen.

11.

Hæld olie på en stegepande og varm den op. Læg gulerødderne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Put oksekødet på stegepanden, og steg videre i 5 minutter. Rør rundt imens.
Hæld olie på en stegepande og varm den op. Læg gulerødderne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Put oksekødet på stegepanden, og steg videre i 5 minutter. Rør rundt imens.

12.

Tag stegepanden af varmen. Læg oksekødsfyldet over på en tallerken.
Tag stegepanden af varmen og hæld oksekødsfyldet over på en tallerken.
Tag stegepanden af varmen og læg oksekødsfyldet over på en tallerken.

13.

Tag suppen af varmen, og lad den køle lidt af.

Suppe - fortsat:

14.

Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender. Blend i cirka 2 minutter, indtil der ikke er flere klumper i suppen. Se videoen.

15.

Sæt gryden tilbage på kogepladen, og bring suppen i kog.

16.

Skær citronen over i to halve. Pres 2 spiseskeer citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Se videoen.
Skær citronen over i to halve. Pres 3 spiseskeer citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Se videoen.
Skær citronen over i to halve. Pres 1 spiseske citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Se videoen.

17.

Hæld sødmælk i suppen. Lad suppen koge i 2 minutter.
Tilsæt mælk til suppen. Lad suppen koge i 2 minutter.

Anret suppen:

18.

Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme.

Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme!

Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1955 kJ / 465 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 21 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Blende Suppe

Blende Suppe

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min

Borsjtj

Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min