1. >
  2. Leksikon>
  3. Grundsmage>
  4. Stærk 'smag'>
  5. Karrypasta (rød)

Karrypasta (rød)

Karrypasta er en krydderiblanding, ligesom fx karry, men det er ikke pulver. Karrypasta er en slags puré med en blød konsistens. En karrypasta består som regel af chili, citrongræs, ingefær, hvidløg og rejepasta, så den er ofte stærk. Karrypasta bliver især brugt i thailandsk mad. Man skelner mellem 3 typer karrypasta. En grøn (den milde), en gul (mellemstærk) og en rød (den stærkeste). Den røde karrypasta er lavet af røde chilier, og den er den stærkeste af de tre.

Du kan bruge karrypasta i fx den thailandske rejesuppe Tom Yam Gun eller green curry. Du kan bruge den røde karrypasta i stærke kødretter som Thai red curry.

Holdbarhed

2 år på hylden (Uåbnet)

1 måned i køleskabet (Åbnet)

Opbevaring

Uåbnet: I køkkenskab.

Åbnet: I køleskab

Retter med karrypasta (rød)

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min