1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Red curry med kartofler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Red curry med kartofler:

3.

Skyl gulerødder og kartofler grundigt. Hvis du godt kan lide at skrælle dine kartofler og gulerødder, så gør du det, men du behøver ikke, for der er masser af smag i skrællen. Se videoen.

Skyl gulerod og kartofler grundigt. Hvis du godt kan lide at skrælle dine kartofler og guleroden, så gør du det, men du behøver ikke, for der er masser af smag i skrællen. Se videoen.

4.

Skær gulerødder og kartofler i små tern. Se videoen.

Skær gulerod og kartofler i små tern. Se videoen.

5.

Skyl og skær blomkål eller broccoli i små buketter. Se videoen.

6.

Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde ringe på cirka ½ centimeter.

7.

Pil hvidløget.

8.

Skræl ingefæren. Se videoen.

9.

Riv ingefær og hvidløg på den fine side af rivejernet.

10.

Hvis du bruger frisk chili: Skyl chilien. Skær chilien over på langs. Fjern kernerne, og skær chilien i tynde skiver. Vask hænder. Se videoen.

11.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små strimler. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

Ris:

12.

Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken. Se videoen.

Red curry med kartofler - fortsat:

13.

Kom olie i en wok eller en stegepande, varm det op til middelhøj varme. Når olien er varm, så kom kartofler i wokken og steg dem i 2-3 minutter, eller til de er gyldne og har fået farve.

14.

Tilføj gulerødder, og lad det stege med yderligere 2-3 minutter, eller til det er gyldent og har fået stege farve.

Tilføj gulerod, og lad det stege med yderligere 2-3 minutter, eller til det er gyldent og har fået stege farve.

15.

Skub grøntsagerne til side, tilføj kyllingen og eventuelt lidt mere olie, hvis alt olien er stegt væk. Lad det stege 3-4 minutter, eller til det er gyldent.

16.

Tilsæt rød karrypasta, hvidløg og ingefær. Rør rundt i panden, og lad det få varme og stege med i 1 minut, til duften fra den røde karrypasta frigives.

17.

Tilsæt broccoli eller blomkål og chili og lad det stege yderligere et par minutter.

18.

Kom kokosmælk op i wokken og varm retten op til det koger. Smag om kartoflerne er møre.

19.

Kom det hakkede forårsløg i, lad det koge med i cirka 1 minut.

Tilbehør - fortsat:

20.

Skær lime over, pres saften fra ½ lime. Skær den anden halve lime i både.

Skær lime over, pres saften fra ¼ lime. Skær den anden kvarte lime i både.

21.

Smag retten til med limesaft, salt og peber.

22.

Skyl koriander, og hak det i store stykker. Se videoen.

23.

Server red curry med ris, og top med limebåde og koriander.

Næringsindhold per portion

Energi: 3283 kJ / 785 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 28 %

Fedt: 57 %

Heraf mættet fedt: 38 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Ris, koge

Ris, koge

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Bygotto

Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min