
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Brasiliansk bacon-bønnegryde
Brasiliansk bacon-bønnegryde
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Denne gryderet er inspireret af det brasilianske køkken, hvor der oftest bruges bønner, frugt og kokosmælk i retterne. Retten er nem at lave, og du kan hurtigt trylle rigtig lækker mad frem til dine venner og familie, hvad enten de skal i brasiliansk OL-stemning, eller de bare skal afprøve en helt ny og spændende ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brasiliansk bacon-bønnegryde
Bacon-bønnegryde:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 pakke bacon i tern
1 ½ pakke bacon i tern
½ pakke bacon i tern
1-2 spsk. rød eller grøn karrypasta
1 ½-3 spsk. rød eller grøn karrypasta
½-1 spsk. rød eller grøn karrypasta
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 dåse kokosmælk
1 ½ dåse kokosmælk
½ dåse kokosmælk
Salt
Peber
1 dåse ananas
1 ½ dåse ananas
½ dåse ananas
1 brik/dåse røde kidneybønner
1 ½ brik/dåse røde kidneybønner
½ brik/dåse røde kidneybønner
Ris:
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl basmati-ris
3 dl basmati-ris
1 dl basmati-ris
Pynt med koriander eller persille

Løg

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Bacon

Karrypasta (rød)

Peberfrugt

Hakkede tomater

Kokosmælk

Salt

Peber

Ananas

Kidneybønner (brik)

Vand

Basmatiris

Koriander
Køkkenredskaber: til brasiliansk bacon-bønnegryde
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 paletknivpalet
1 paletkniv
1 paletkniv
2 grydelåg
1 mellemstor gryde

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Paletkniv

Grydelåg

Mellem gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bacon-bønnegryde:
3.
Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt og en kniv og skær løg og hvidløg i små tern. Se videoen.
4.
Kom olie, løg og hvidløg i en stor gryde, og steg dem over middelvarme i cirka 2 minutter. De skal blive bløde og klare. Se videoen.
5.
Kom bacon-ternene op til løgene, og steg dem let gyldne i cirka 5 minutter. Tilsæt karrypastaen, og rør rundt.
6.
Skyl den røde peberfrugt, og tag kernerne ud. Skær den i strimler. Se videoen.
7.
Kom rød peber, hakkede tomater og kokosmælk ned i gryden med løg og bacon. Rør rundt.
8.
Smag til med salt og peber.
Smag til med salt og peber.
Smag til med salt og peber.
9.
Lad retten simre i 10 minutter. Rør lidt undervejs. (Begynd eventuelt på risene nu)
10.
Kom ananas og de røde kidneybønner i gryden. Sluk for varmen.
Ris:
11.
Hæld 4 dl vand og ½ teske salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Se videoen.
12.
Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 10 minutter ved svag varme.
13.
Sluk for risene og lad dem stå i 10 minutter.
14.
Smag bacongryden til igen. Tjek, om der mangler salt, peber og karrypasta.
15.
Server bacongryden sammen med risene, og pynt eventuelt med koriander eller persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3162 kJ / 756 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 25,7 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer