1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Bælgfrugter>
  5. Brasiliansk bacon-bønnegryde

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Bacongryde: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt og en kniv og skær løg og hvidløg i små tern.

4.

Kom olie, løg og hvidløg i en stor gryde, og steg dem over middelvarme i cirka 2 minutter. De skal blive bløde og klare.

5.

Kom bacon-ternene op til løgene, og steg dem let gyldne i cirka 5 minutter. Tilsæt karrypastaen, og rør rundt.

6.

Skyl den røde peberfrugt, og tag kernerne ud. Skær den i strimler.

7.

Kom rød peber, hakkede tomater og kokosmælk ned i gryden med løg og bacon. Rør rundt.

8.

Smag til med salt og peber.
Smag til med salt og peber.
Smag til med salt og peber.

9.

Lad retten simre i 10 minutter. Rør lidt undervejs. (Begynd eventuelt på risene nu)

10.

Kom ananas og de røde kidneybønner i gryden. Sluk for varmen.

11.

Ris: Hæld 4 dl vand og ½ teske salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
Se videoen.

12.

Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 10 minutter ved svag varme.

13.

Sluk for risene og lad dem stå i 10 minutter.

14.

Smag bacongryden til igen. Tjek, om der mangler salt, peber og karrypasta.

15.

Server bacongryden sammen med risene, og pynt eventuelt med koriander eller persille.

Næringsindhold per portion

Energi: 3162 kJ / 756 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 49 %

Heraf mættet fedt: 25,7 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 155 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min