1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Rodfrugter>
  5. Rodfrugter i kokosmælk

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Ris:

4.

Skyl risene et par gange, til vandet er klart. Kom dem i en gryde sammen med vand og salt, og kog dem, som det står på pakken.

5.

Rodfrugter:

6.

Kom bagepapir på en bageplade.

7.

Skyl og skræl de søde kartofler. Skær dem i store tern. Se videoen.

8.

Skyl og skræl pastinakkerne. Skær dem i store tern.

9.

Skyl og rens jordskokkerne. Skær dem i store tern. Se videoen.

10.

Kom rodfrugterne op i en skål sammen med olie og salt. Vend det hele grundigt sammen.

11.

Fordel rodfrugterne på bagepladen, og bag dem i ovnen i cirka 15-20 minutter. De skal blive lidt brune i overfladen. Lav sovsen imens.

Sovs:

12.

Pil hvidløg, og pres dem med en hvidløgspresser.

13.

Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.

14.

Kom olien op i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.

15.

Kom hvidløg og ingefær i gryden. Svits det i et halvt minut, mens du rører rundt.

16.

Tilsæt karrypasta, og svits det i et halvt minut mere.

17.

Kom kokosmælken og rodfrugterne i gryden til resten, og rør rundt. Skru ned på lav varme, og lad retten simre i 5 minutter.

18.

Smag til med limesaft, salt og peber.

19.

Server retten med ris til og cashewnødder på toppen. Du kan også komme frisk koriander og frisk chili på.

Næringsindhold per portion

Energi: 2946 kJ / 704 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 1,7 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Jordskokker, rense

Jordskokker, rense

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min