![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Rodfrugter>
- Rodfrugter i kokosmælk
Rodfrugter i kokosmælk
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/hqtef0ci/rodfrugter-i-kokosmælk-1.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Opskriften er uden kød, og bliver virkelig lækker, i det søde kartofler og jordskokker blandes med kokosmælk. Hvis du tør, så top retten med frisk chili.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugter i kokosmælk
Ris:
4 dl. fuldkornsris
6 dl. fuldkornsris
2 dl. fuldkornsris
Vand til at koge ris
Salt
Rodfrugter:
300 g. søde kartofler
450 g. søde kartofler
150 g. søde kartofler
200 g. pastinakker
300 g. pastinakker
100 g. pastinakker
200 g. jordskokker
300 g. jordskokker
100 g. jordskokker
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
½ tsk. salt
Sovs med kokosmælk:
3 fed hvidløg
4 store fed hvidløg
1 stort fed hvidløg
2 cm. frisk ingefær
3 cm. frisk ingefær
1 cm. frisk ingefær
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 spsk. karrypasta
3 spsk. karrypasta
1 spsk. karrypasta
4 dl. kokosmælk
6 dl. kokosmælk
2 dl. kokosmælk
½ lime
¾ lime
¼ lime
Salt
Peber
Toppings:
40 g. cashewnødder
60 g. cashewnødder
20 g. cashewnødder
Evt. frisk koriander
Evt. frisk chili
![](/media/ugjjbccr/thumb_colourbox3099105.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Brune ris (fuldkornsris)
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/p0cn0xfu/coop181018-soed_kartoffel-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sød kartoffel (batat)
![](/media/t35ibuiv/pastinak.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Pastinak
![](/media/4jtgpfxg/jordskok.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Jordskok
![](/media/o1vo5r54/rapsolie-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rapsolie
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/o5cfnydl/ingefær.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ingefær (frisk)
![](/media/zn5ihedn/karrypasta_roed-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Karrypasta (rød)
![](/media/khqd5x1f/kokosmaelk-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kokosmælk
![](/media/ygonfhon/lime.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lime
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/4qppex5l/cashew.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Cashewnødder
![](/media/5fihkzis/koriander.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Koriander
![](/media/4byp0v3n/chili.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Chili
Køkkenredskaber til rodfrugter i kokosmælk
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
2 mellem gryder
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 tyndskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 rivejern
1 grydeske
1 citruspresser
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/xfagfxjy/tyndskraeller-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tyndskræller
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Ris:
4.
Skyl risene et par gange, til vandet er klart. Kom dem i en gryde sammen med vand og salt, og kog dem, som det står på pakken. Se videoen.
5.
Rodfrugter:
6.
Kom bagepapir på en bageplade.
7.
Skyl og skræl de søde kartofler. Skær dem i store tern. Se videoen.
8.
Skyl og skræl pastinakkerne. Skær dem i store tern. Se videoen.
9.
Skyl og rens jordskokkerne. Skær dem i store tern. Se videoen.
10.
Kom rodfrugterne op i en skål sammen med olie og salt. Vend det hele grundigt sammen.
11.
Fordel rodfrugterne på bagepladen, og bag dem i ovnen i cirka 15-20 minutter. De skal blive lidt brune i overfladen. Lav sovsen imens.
Sovs:
12.
Pil hvidløg, og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.
13.
Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
14.
Kom olien op i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.
15.
Kom hvidløg og ingefær i gryden. Svits det i et halvt minut, mens du rører rundt.
16.
Tilsæt karrypasta, og svits det i et halvt minut mere.
17.
Kom kokosmælken og rodfrugterne i gryden til resten, og rør rundt. Skru ned på lav varme, og lad retten simre i 5 minutter.
18.
Smag til med limesaft, salt og peber.
19.
Server retten med ris til og cashewnødder på toppen. Du kan også komme frisk koriander og frisk chili på.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2946 kJ / 704 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer