
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Ris og nudler>
- Wokket kål med æble
Wokket kål med æble
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 64 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wokket kål med æble
Ingredienser
2 dl. ris
3 dl. ris
1 dl. ris
400 g. broccoli
600 g. broccoli
200 g. broccoli
8 rosenkål
12 rosenkål
4 rosenkål
1 æble
1 ½ æble
½ æble
200 g. savoykål eller hvidkål
300 g. savoykål eller hvidkål
1/8 savoykål eller 100 g. hvidkål
2 tsk. friskrevet ingefær
3 tsk. friskrevet ingefær
1 tsk. friskrevet ingefær
2-3 spsk. olie
3-4 spsk. olie
2-3 spsk. rapsolie
1 tsk. karry
1 tsk karry
½ tsk. karry
4 dl. kokosmælk (light)
3 dl. kokosmælk (light)
2 dl kokosmælk (light)
½ dl. vand
¾ dl. vand
1/4 dl vand
½ tsk. salt
1 ½ - 2 tsk. salt

Ris (fuldkorn)

Broccoli

Rosenkål

Æble

Savoykål

Ingefær (frisk)

Rapsolie

Karry

Kokosmælk

Vand

Salt
Køkkenredskaber til wokket kål med æble
1 måleske
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 dåseåbner
1 wok
1 grydeske
1 kartoffelskræller

Måleskeer

Målebæger

Køkkenvægt

Skærebræt

Urtekniv

Rivejern

Dåseåbner

Wok

Grydeske

Kartoffelskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
4.
Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Se videoen.
5.
Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
6.
Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
7.
Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
8.
Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
9.
Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Se videoen.
10.
Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.
11.
Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
12.
Drys karry i wokken, og rør.
13.
Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.
14.
Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
15.
Tag retten af komfuret, og smag til med salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1335 kJ / 318 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer