Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skræl kartoflerne og skyl dem i en balje med koldt vand.

4.

Skræl pastinak eller persillerod. Skær enderne af.

5.

Skræl rødbederne og skær enderne af.

6.

Skyl alle grøntsagerne i en balje med rent, koldt vand.

7.

Riv kartoflerne og rodfrugterne groft på et rivejern.

8.

Put de revne kartofler og rodfrugter i en skål.

9.

Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern forsigtigt kernerne med en lille kniv. Se videoen.

10.

Hak chilien fint.

11.

Put chilien i skålen med de revne kartofler og rodfrugter, og rør det sammen.

Tip: Her kan du tilsætte ét æg, for at få dine røsti til at hænge bedre sammen.

12.

Tilsæt salt, og rør rundt.

13.

Hæld olie på en stegepande og varm op til middel varme.

14.

Form 8-16 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
Form 12-18 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
Form 4-8 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.

15.

Steg dine røsti i 7-8 minutter på den ene side. Hold øje med at de ikke bliver brændte!

16.

Vend dem og steg dem 7-8 minutter på den anden side. Hold øje med dem!

17.

Læg de færdige røsti på en tallerken.
Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering.
Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.

Næringsindhold per portion

Energi: 743 kJ / 177 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 70 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chili, ordne og vurdér styrke

Chili, ordne og vurdér styrke

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 45 min