
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Rodfrugter>
- Røsti med rodfrugter
Røsti med rodfrugter
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 76 min.
Sværhedsgrad: Medium

Som tilbehør til aftensmaden eller som snack! Røsti af kartofler og rodfrugter er et hit, smager skønt og er dejligt mættende. Server dem eventuelt med smeltet ost ovenpå, og med en lækker dip til - det er lækkert!
Tip: Det er lettere at få dine røsti til at hænge sammen hvis du kommer et æg i dejen. Du kan også tilsætte krydderier, for at give dem en krydret smag.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røsti med rodfrugter
Ingredienser
440 g. kartofler (ca. 7 stk.)
660 g. kartofler (ca. 7 stk.)
220 g. kartofler (ca. 7 stk.)
260 g. pastinak eller persillerod
390 g. pastinak eller persillerod
130 g. pastinak eller persillerod
260 g. rødbede
390 g. rødbede
130 g. rødbede
½-1 rød frisk chili
1 rød frisk chili
¼-½ rød frisk chili
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
5-6 spsk. olie
8-9 spsk. olie

Kartoffel

Persillerod

Rødbede

Chili

Salt

Olie
Køkkenredskaber til røsti med rodfrugter
1 kartoffelskræller
1 balje
1 rivejern
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 røreskål
1 røreske
1 stegepande
1 paletkniv

Kartoffelskræller

Rivejern

Lille skarp kniv

Skærebræt

Røreskål

Røreske

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skræl kartoflerne og skyl dem i en balje med koldt vand.
4.
Skræl pastinak eller persillerod. Skær enderne af.
5.
Skræl rødbederne og skær enderne af.
6.
Skyl alle grøntsagerne i en balje med rent, koldt vand.
7.
Riv kartoflerne og rodfrugterne groft på et rivejern.
8.
Put de revne kartofler og rodfrugter i en skål.
9.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern forsigtigt kernerne med en lille kniv. Se videoen.
10.
Hak chilien fint.
11.
Put chilien i skålen med de revne kartofler og rodfrugter, og rør det sammen.
Tip: Her kan du tilsætte ét æg, for at få dine røsti til at hænge bedre sammen.
Tip: Her kan du tilsætte ét æg, for at få dine røsti til at hænge bedre sammen.
12.
Tilsæt salt, og rør rundt.
13.
Hæld olie på en stegepande og varm op til middel varme.
14.
Form 8-16 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
Form 12-18 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
Form 4-8 røsti og læg dem på stegepanden. Tryk dem flade med en paletkniv.
15.
Steg dine røsti i 7-8 minutter på den ene side. Hold øje med at de ikke bliver brændte!
16.
Vend dem og steg dem 7-8 minutter på den anden side. Hold øje med dem!
17.
Læg de færdige røsti på en tallerken.
Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering.
Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.
Tip: Du kan lægge et stykke staniol over tallerkenen, så holder de sig varme til servering.
Server eventuelt med ingefærdressing. Velbekomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 743 kJ / 177 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 70 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer