
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Æbler>
- Rösti med æbler
Rösti med æbler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Nem

Synes du, kartofler kan blive lidt kedelige i længden? Så skal du prøve at lave den her ret fantastiske opskrift på kartoffel-rösti med et pift af både æble og jordskokker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rösti med æbler
Ingredienser
4 kartofler
6 kartofler
2 kartofler
1 æble
1 ½ æble
½ æble
4 jordskokker
6 jordskokker
2 jordskokker
4 spsk. hvedemel
6 spsk. hvedemel
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 æg
1 ½ æg
½ æg
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning

Kartoffel

Æble

Jordskok

Hvedemel

Salt

Peber

Æg

Olie
Køkkenredskaber til rösti med æbler
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skål
1 røreske
1 kop
1 stegepande
1 paletkniv

Spiseske

Teske

Kartoffelskræller

Rivejern

Skærebræt

Stor skål

Røreske

Kop

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl kartofler, æble og jordskokker. Skræl jordskokker og kartofler.
4.
Riv kartofler, æble og jordskokker på den grove side af rivejernet. Se videoen.
5.
Kom de revne grøntsager og frugt i en skål. Kom mel, salt og peber i, og bland det godt sammen.
6.
Lad blandingen stå i et par minutter, så melen kan suge lidt af væsken op fra de revne grøntsager og frugt.
7.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til de andre ingredienser og rør det sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom det første æg op i skålen. Slå det andet ægget ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget op i skålen til de andre ingredienser og rør det sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom halvdelen af ægget op i skålen til de andre ingredienser og rør det sammen. Se videoen.
8.
Lav 8 kugler af rösti-farsen.
Lav 12 kugler af rösti-farsen.
Lav 4 kugler af rösti-farsen.
9.
Kom 1 spiseske olie på en stor stegepande. Varm den op til middel varme.
10.
Kom 4 kugler på panden ad gangen, pres dem flade med en paletkniv. Lad dem stege i 3 minutter på hver side, eller til de er gyldne på begge sider. Panden må ikke blive for varm. Kom mere olie på panden, og fortsæt på samme måde, til du har stegt alle röstierne.
Kom de 4 kugler på panden, pres dem flade med en paletkniv. Lad dem stege i 3 minutter på hver side, eller til de er gyldne på begge sider. Panden må ikke blive for varm.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 686 kJ / 164 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer