Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl kartofler, æble og jordskokker. Skræl jordskokker og kartofler.

4.

Riv kartofler, æble og jordskokker på den grove side af rivejernet. Se videoen.

5.

Kom de revne grøntsager og frugt i en skål. Kom mel, salt og peber i, og bland det godt sammen.

6.

Lad blandingen stå i et par minutter, så melen kan suge lidt af væsken op fra de revne grøntsager og frugt.

7.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til de andre ingredienser og rør det sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom det første æg op i skålen. Slå det andet ægget ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget op i skålen til de andre ingredienser og rør det sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom halvdelen af ægget op i skålen til de andre ingredienser og rør det sammen. Se videoen.

8.

Lav 8 kugler af rösti-farsen.
Lav 12 kugler af rösti-farsen.
Lav 4 kugler af rösti-farsen.

9.

Kom 1 spiseske olie på en stor stegepande. Varm den op til middel varme.

10.

Kom 4 kugler på panden ad gangen, pres dem flade med en paletkniv. Lad dem stege i 3 minutter på hver side, eller til de er gyldne på begge sider. Panden må ikke blive for varm. Kom mere olie på panden, og fortsæt på samme måde, til du har stegt alle röstierne.
Kom de 4 kugler på panden, pres dem flade med en paletkniv. Lad dem stege i 3 minutter på hver side, eller til de er gyldne på begge sider. Panden må ikke blive for varm.

Næringsindhold per portion

Energi: 686 kJ / 164 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 29 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min