1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Verdensmad>
  5. Asien>
  6. Indisk>
  7. Indisk krydrede kartofler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Forbered ingredienser:

3.

Skræl kartoflerne, og skær kartoflerne i både. Se videoen.

4.

Åbn dåsen med hakkede tomater.

5.

Skyl chilien, og skær den over på langs, og skrab kernerne ud af chilien. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.

6.

Tag en ske og et rivejern. Skræl ingefær med skeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Se videoen.

7.

Pil løg og hvidløg, og hak dem begge fint. Se videoen.

8.

Åbn dåsen med kokosmælk.

Tilbered kartoflerne:

9.

Hæld olie i en gryde, og varm den op.

10.

Kom det hakket løg i gryden. Se videoen.

Kom det hakkede løg i gryden. Se videoen.

11.

Skru ned for varmen, og steg løgene i cirka 3 minutter, indtil de er klare. De må ikke blive brune.

12.

Kom hvidløg, chili, ingefær og karry i gryden. Rør med en grydeske.
Put hvidløg, chili, ingefær og karry i gryden. Rør med en grydeske.

13.

Kom kartoflerne i gryden. Rør rundt.

14.

Kom de hakkede tomater, kokosmælk og salt i gryden. Rør rundt.

15.

Læg låg på gryden, og kog ved middelvarme i 15 minutter, til kartoflerne næsten er møre. Stik en lille kniv i en kartoffel for at mærke, om de er møre. Kniven skal slippe kartoflen selv, men der skal stadig være lidt modstand.

16.

Kom koldt vand i en balje, og skyl spinat i vandet. Hvis du bruger frossen, optøet spinat, skal du ikke skylle den.
Kom koldt vand i en balje, og skyl spinat i vandet. Hvis du bruger frossen, optøet spinat, skal du ikke skylle den.

17.

Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.
Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.
Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.

18.

Kom spinaten i gryden, og kog ved svag varme i 2-5 minutter.

19.

Smag retten til med salt og eventuelt mere karry.

20.

Spis retten med fuldkornsbrød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1453 kJ / 346 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 35 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min